Axiom Tech - PLM-sistem kao efikasno sredstvo za tehničku i tehnološku pripremu proizvodnje u multiCAD okruženjima

Komentari: 0

U organizaciji kompanije AXIOM TECH iz Kragujevca, 15. septembra u Hotelu “Euro Gaj” u Kniću organizovan je seminar na temu “PLM-sistem kao efikasno sredstvo za tehničku i tehnološku pripremu proizvodnje u multiCAD okruženjima”.

Drugi seminar kompanije AXIOM TECH, koja je Siemens solutions Partner, namenjen srednjem i višem menadžmentu industrijskih preduzeća i kompanija u Srbiji, okupio je eminentne stručnjake iz branše, predstavnike uspešnih srpskih kompanija kao i cenjene profesore sa Tehničkih fakulteta širom zemlje.

Nakon uvodnih reči gospodina Ivana Milentijevića, sa osvrtom na područja delatnosti kompanije koja SIEMENS PLM rešenja nudi u oblastima mašinstva, automobilskoj industriji, konstrukciji alata, teškoj industriji i energetici, naglašeno je da uz provereni kvalitet sa preko 23 godine iskustva na češkom i inostranim tržištima, kompanija AXIOM TECH poseduje veliki kapacitet da ponudi svoje usluge i srpskim kupcima.

Prisutni su na seminaru imali priliku da se upoznaju sa PLM Teamcenter platformom koja unapređuje protok informacija i podataka kompletne dokumentacije, od tehničke pripreme do isporuke kupcima. Ovaj PLM softver mogućava i efikasno planiranje i komunikaciju sa kupcima i dobavljačima.

O efikasnoj implementaciji PLM-a kroz CAD file menadžment i ERP sisteme govorio je gospodin Ladislav Nahodsky iz AXOM TECH s.r.o., istakavši da je prednost Teamcenter PLM platforme prilagođavanje svim standardima, tako da se sa implementacijom sa već postojećim softverima u kompanijama nadograđuje i poboljšava upravljanje životnog ciklusa proizvoda i postižu se uslovi za bolje poslovanje, čime se ostvaruju velike uštede u kompanijama.

Teamcenter PLM sistem upravlja informacijama i podacima o proizvodu na nivou kompletne kompanije i omogućava rad i manipulisanje podacima različitih CAD softvera (NX, Solid Edge, Catia, ProE/Creo, Invento, SolidWorks), utiče na brže kreiranje i upravljanje novim zahtevima za razvoj proizvoda, efikasnije planiranje i sve druge radne projekte, uz transparentne izmene u toku radnog naloga bez zavisnosti od drugih faktora – gde u svakom momentu više zaposlenih, čak dvadeset do trideset njih, može pristupiti istovremeno korisnoj informaciji.

Teamcenter rešenje ima tri nivoa: start (klasični PDM), extend i transform. Sama implementacija zavisi od potreba kupca i uslovljena je količinom i različitošću podataka. Fokus je na većoj saradnji zaposlenih, lakšoj sledljivosti podataka i brzom lociranju grešaka, uz obaveznu klauzulu: Kako doneti dobru proizvodnu odluku? Odgovor je jednostavan: prava informacija, pravo vreme, pravi kontekst, uz vezu između planiranja i proizvodnje u integrisanom okruženju povezivanjem i razmenom informacija i iskustava kroz optimizaciju proizvodne platforme sa ciljem smanjenja troškova i bržeg plasiranja proizvoda.

AXIOM TECH i SIEMENS nude odlično rešenje za manipulaciju dokumentacije u skladu sa zahtevima kupaca, integracijom, čuvanjem i revizijom podataka, automatskom generacijom, pronalaženjem baze podataka uz obaveznu klasifikaciju i standardizaciju, uvoz i izvoz podataka što olakšava proizvodni proces. Korisnik sam kreira podatke i jednostavno priprema i distribuira kompletni tehnološki proces, uz brzu pripremu potrebne dokumentacije u skladu sa standardima i drugim potrebnim zahtevima. 

Prednost TEAMCENTER-a je što se prilagođava svakom sistemu u skladu sa konceptom kupca i jednostavan je pristup validnim informacijama, jer se njegovim korišćenjem razvija okruženje koje štedi resurse i vreme, iz razloga što se sve obavlja virtuelno, brzo i automatski. Poenta je da jedan čovek može kontrolisati više procesa, a drugi mogu videti kako je već na isti način rešen sličan model/problem.

Zaključak je da je Teamcenter praktično “radni sto inženjera” za kreiranje i praćenje procesa, a AXIOM TECH ga implementira prilagođenog svakoj pojedinačnoj proizvodnji.

Kompanija AXIOM TECH je vodeći provajder CAx/PLM tehnologija i „platinum“ partner kompanije Siemens Industry Software. Treća po veličini u Evropi, broji 90 zaposlenih stručnjaka i siguran je partner za prodaju i tehničku podršku software-ima i inženjerske usluge, koja se pored 400 zadovoljnih kupaca sada širi i na Adriatic regiju, podržavajući model Industrije 4.0.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete budućim seminarima, budite ljubazni da kontaktirate kompaniju AXIOM TECH.

 

AXIOM TECH d.o.o.
Mob: +381 64 5454 512
E-mail: ivan.milentijevic@axiomtech.rs
www.axiomtech.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti