Završena poseta investitora iz Izraela okviru dogadjaja „CONNECT2ISRAEL NTP Belgrade 2017“

Komentari: 0

Završena je poseta delegacije iz Izraela Naučno-tehnološkom parku Beograd u okviru dogadjaja „CONNECT2ISRAEL NTP Belgrade 2017“ koja je trajala tri dana. Srpska startap zajednica imala je prilike da prisustvuje panelu „Da li smo spremni za investiciju?“ kao i da učestvuje u brojnim radionicama i B2B sastancima.

Sve zainteresovane startap i tehnološki razvojne kompanije dobile su nemerljivo vredne savete iz ličnog iskustva naših gostiju ali i mogućnost da iniciraju neki vid saradnje na projektima na kojima trenutno rade. Gosti iz Izraela su izjavili da su prijatno iznenadjeni napretkom startap zajednice u Srbiji kao i kapacitetom koji poseduje Naučno-tehnološki park Beograd.

Napravili su paralelu sa Izraelom, kao jednim od najuspešnijih startap ekosistema na svetu gde se godišnje pokrene preko hiljadu startap projekata i zaključili da se startap ekosistem u Srbiji brzo razvija ali da je potrebno vreme kako bi se dostigao nivo Izraela. U tome svakako vide podršku države kao bitan faktor razvoja ali i volju mladih ljudi da nakon studija svoje projekte pokreću u zemlji.

Na kraju radne posete zaključeno je da Naučno-tehnološki park Beograd ima izuzetno jaku pokretačku energiju usmerenu na razvoj startap projekata i podršku tehnološki razvojnim kompanijama. Najbolji dokaz za to jeste da se za relativno kratak period koliko NTP Beograd postoji, pod njegovim krovom raste i razvja 58 startap i tehnološki razvojnih kompanija, sa stalnom tendencijom rasta. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti