XI MEĐUNARODNI KONGRES LOGISTIKE U PORTOROŽU - BUDUĆNOST LOGISTIKE UZ PRIMENU VEŠTAČKE INTELIGENCIJE (AI)

Komentari: 0

Od 27. do 29. marta 2024. godine u Portorožu (Slovenija) biće održan najznačajniji događaj u oblasti lanaca snabdevanja u regionu - XI Međunarodni Logistički Kongres.

Više od 600 donosioca odluka i menadžera iz više od 15 zemalja iz sveta logistike, transporta, proizvodnje, ponuđača tehnoloških rešenja, obrazovanja, vladajućih struktura posetiće ovogodišnji Logistički Kongres u Portorožu.

U okviru ovog događaja, koji organizuje Slovenačka Logisti čka Asocijacija, biće održano više od 30 predavanja, preko 20 prezentacija primera dobre prakse (uključujući i međunarodno nagrađene) i drugih pratećih programa tokom tri dana. Kongres,
svojim sadržajem u fokus stavlja realne primere i iskustva kompanija koje su već implementirale vrhunska rešenja i danas ih koriste u svakodnevnom radu.

PROGRAM

Program ovogodišnjeg kongresa akcentuje važnost regionalne prisutnosti i njen uticaj na efikasnost lanaca snabdevanja, međutim ono što je svakako bitno naglasiti je da je će u velikom broju predavanja međunarodnih i domaći predavača i stručnjaka kao glavna tema ostati automatizacija, digitalizacija i robotizacija u logistici, proizvodnji i transportu, kao i neizostavna veštačka inteligencija.

Tokom decenije postojanja, Kongres je postao važno mesto susreta logističkih stručnjaka i korisnika rešenja, na kojem se razmenjuju znanje, ideje i stvaraju nove poslovne prilike što ga čini najvećom platformom za umrežavanje i razmenu dobre prakse u regionu.

Ove godine, program kongresa čini 5 tematskih plenuma, podržanih sa preko 20 različiti h primera dobre prakse iz industrije: budućnost logisti ke; sveobuhvatne logističke usluge i upotreba veštačke inteligencije; razvoj logistike u regionu; uvođenje MES sistema u proizvodne kompanije i njegov uticaj na smanjenje logističkih troškova; automatizacija, robotizacija i digitalizacija u transportu, logistici i proizvodnji; dan istraživanja sa prezentacijama istraživačkih i razvojnih projekata slovenačkih fakulteta.

Tokom prvog dana Kongresa biće analiziran uticaj startapa na budućnost lanaca snabdevanja, ključni trendovi u logistici, učesnici će se upoznati sa primerima dobre prakse saradnje kompanija Nestlé i PepsiCo, Cargill i Skretting u Norveškoj, CargoX i Usynchro, i proveriti primenjivost veštačke inteligencije u logistici u slučaju odlaganja kontejnera radi povećanja produktivnosti i optimizacije poslovnih procesa i povećanja iskorišćenja kapaciteta za teret (sinergije AI i TMS).

Drugog dana će predavači, zajedno sa učesnicima u plenumu razmatrati načine za razvoj logistike u regionu, što će dodatno podstaći predavanje o ulasku na tržište kroz jednu nezavisnu tačku i preko jednog kanala.

Doći će do odgovora kako najefikasnije pristupiti od mora do krajnjeg kupca u regionu, i koji su ključni izazovi u snabdevanju regiona.

Plenarnu sesiju će zaključiti okrugli sto o uticaju ESG standarda na poslovanje u regionu.

U okviru plenarne sesije o robotizaciji, automatizaciji i digitalizaciji u transportu, logistici i proizvodnji, koja već dugi niz godina predstavlja najintrigantniji deo kongresa, predavači će se osvrnuti na smanjenje distributivnih troškova i povećanje prihoda kroz sveobuhvatnu digitalizaciju transportnih procesa, a biće i predstavljen nagrađeni projekat ILO digitalnog blizanca (ILO - napredna unutrašnja lokacija i optimizacija), kako ubrzati procese u logistici osam puta koristeći automatizaciju i robotizaciju na primeru Hella Saturnus Slovenija d.o.o., automatizovanih visokoregalnih skladišta za scene za Bavarsku Državnu Operu, optimizacije skladišta sa automatizacijom i mnogih drugih.

Tokom okruglog stola, stručnjaci će diskutovati sa učesnicima kako efikasno sprovoditi digitalnu i tehnološku modernizaciju.

Kao deo paralelnog plenuma o efikasnosti MES sistema (MES - Sistemi za Izvršavanje Proizvodnje), učesnici će se upoznati sa preduslovima za uvođenje MES sistema u logističke procese, MES sistemom kao katalizatorom za povećanje produktivnosti u proizvodnji i logistici, i kako postići veću produktivnost u proizvodnji i logistici uvođenjem MES sistema.

Trećeg dana kongresa, biće održan dan istraživanja, tokom kojeg će biti predstavljene prezentacije dostignuća razvoja slovenačkih i stranih fakulteta.

Međunarodni Logistički Kongres koji je prošle godine posetilo 480 učesnika iz 13 evropskih zemalja i brojni međunarodni predavači i panelisti, organizuje Slovensko Udruženje za Logistiku u saradnji sa Udruženjem za Transport pri GZS i ACS, Slovenskim Automobilskim Klasterom.

Ove godine, brojevi idu naviše, te će ugostiti oko 600 učesnika i više od 30 domaćih i stranih predavača.

Takođe, tokom Kongresa, svake godine Slovenačka Logistička Asocijacija dodeljuje nagradu za Logističara Godine te ostaje da u martu saznamo ko će biti ovogodišnji laureat.

Vidimo se u Portorožu!

ZA UČESNIKE KOJI PRILIKOM PRIJAVE UPIŠU PROMO KOD MARKLOG10 OSTVARIĆE POPUST OD 10%. POPUST KOJI UČESNICI IZ SRBIJE MOGU DA OSTVARE, REZULTAT JE SARADNJE IZMEĐU SLOVENAČKE LOGISTIČKE ASOCIJACIJE I KOMPANIJE MARK LOG - VODEĆE MARKETINŠKE AGENCIJE ZA INDUSTRIJU LOGISTIKE I TRANSPORTA U REGIONU, KOJA JE MARKETING PARTNER KONGRESA.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti