Vojvođanski privrednici održali 150 sastanaka u Bursi

Komentari: 0

Privredna delegacija, predvođena Privrednom komorom Vojvodine (PKV) i Vojvodina metal klasterom (VMC) iz Temerina, učestvovala je nedavno na Industrijskom samitu u Bursi u Turskoj, koji je bio održan zajedno sa Sajmom tehnologije metalskog kompleksa i Sajmom metalskih proizvoda od 30. novembra do 3. decembra 2017. godine u organizaciji Privredne komore Burse.

Angažovanjem PKV, Samit u Bursi posetilo je 60 privrednika koji su predstavljali više od 30 kompanija iz Vojvodine, ali i iz drugih delova Srbije.

„Ovo je bila jedinstvena prilika za brojnu delegaciju naših privrednika da vidi dostignuća iz svoje oblasti, kao i da ostvari veliki broj sastanaka i razgovora sa firmama iz Turske, kao i sa drugim subjektima iz celog sveta. Imali smo veliko zadovoljstvo da u ime PKV realizujemo ovu posetu na bazi odličnih odnosa sa Privrednom komorom Burse i da uzmemo aktivno učešće u razgovorima sa stranim i domaćim privrednicima. Sigurni smo da će se u narednom periodu ostvariti mnogobrojni pozitivni efekti ove posete“, rekao je sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski.

PKV je pre nepunih dva meseca uspostavila saradnju sa Privrednom komorom Burse na Poljoprivrednom sajmu u Bursi i prvi značajan rezultat te saradnje je odlazak delegacije PKV na ovogodišnji Industrijski samit.

Prvog dana posete delegacija je obišla sve četiri sajamske izložbe, a drugog dana je održano preko 150 zvaničnih bilateralnih poslovnih susreta.

„Naša delegacija bila je ubedljivo najbrojnija na Samitu koji je okupio preko 600 učesnika iz skoro celog sveta. Privredna komora Burse je učinila sve da manifestacija protekne u najboljem redu, a istaknuto je i da joj je PKV bila ovog puta najznačajniji partner u celokupnoj organizaciji, te je dobila i status koorganizatora.

Ono što je najbitnije je veliki broj uspešno obavljenih razgovora i uspostavljenih kontakata, tako da su naši privrednici izrazili veliko zadovoljstvo celokupnom organizacijom i postignutim ciljevima razgovora“, istakao je samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju PKV Milan Stojanov.

Tokom Samita, delegacija PKV sastala se sa delegacijom Privredne komore Burse i tom prilikom je razgovaralo se o budućim zajedničkim aktivnostima koje će biti realizovane naredne godine.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti