Uz Easydur ispitnu opremu do kvalitetnijih proizvoda i nižih troškova poslovanja

Komentari: 0

Kompanija Easydur (www.easydur.com) ima dugogodišnje iskustvo u isporuci najzahtevnije ispitne opreme za testiranje skoro svih vrsta materijala (metala, plastike, gume, različitih vrata folija, tekstila itd.) kao i u opremanju kompletnih laboratorija po sistemu “ključ u ruke“.

Zahvaljujući kontinuiranoj saradnji sa kupcima i univerzitetskim centrima, ova italijanska kompanija stalno unapređuje postojeću i razvija novu ispitnu opremu kako bi njeni korisnici održali visok nivo kvaliteta proizvoda uz smanjenje troškova poslovanja.

Kompanija Easydur je poznata po tome da je prva ugradila kameru u svoje uređaje za ispitivanje tvrdoće po Brinell-u, čime je uvela revoluciju na polju ispitivanja tvrdoće što je vremenom postalo standard.

Easydur je u mogućnosti da proizvede širok spektar ispitnih uređaja, kao što su:

- Uređaji za ispitivanje tvrdoće (po Rockwell-u, Brinell-u i Vicker-u) sa ili bez vizuelne analize (opremljeni kamerama visoke rezolucije);

- Razne vrste kidalica sa silama od 10N do 3.000 kN, sa ili bez klimatskih komora;

- Šarpijeva klatna;

- Razni optički (vizuelni) sistemi u verzijama od 1 do 3 kamere, idealni za trodimenzionalno ispitivanje kompresije, torzije i detekciju spoljnih oštećenja;

- Oprema i uređaji za ispitivanje komponenti šinskih vozila.

Ispitivanje tvrdoće i automatsko skladištenje – INTEGRAL INLINE

Jedno od inovativnih rešenja jeste potpuno automatizovani uređaj za ispitivanje tvrdoće – Integral inline.

Ovaj uređaj obezbeđuje potpuno automatizovanu i 100% kontrolu proizvodnje bez potrebe da radnik dolazi u kontakt sa uzorkom ili čak sa samom mašinom.

Dizajniran je tako da bude povezan direktno sa nekoliko robota za utovar i istovar, ili sa automatskim viljuškarom preko bar koda ili QR koda, koristeći OPC-UA protokol.

Posebno je zahvalan i efikasan u teškim uslovima rada i može obavljati sve operacije vezano za ispitivanje tvrdoće, jer je potpuno autonoman.

Rezultati testiranja “prošao“ ili “neuspeo“, “u redu“ ili “nije u redu“ direktno se prosleđuju automatskom viljuškaru, koji će u skladu sa tim znati gde da premesti komad.

Ovim se svodi na minimum mogućnost da kupcu bude isporučen loš proizvod, što smanjuje troškove reklamacija i razvija poverenje i lojalnost kupaca.

VIDEO EKSTENZOMETAR – Niži troškovi i veća preciznost ispitivanja zatezne čvrstoće

Značajan iskorak, posebno kada je u pitanju ispitivanje zatezne čvrstoće i izduženja različitih vrsta materijala, predstavlja upotreba video ekstenzometara.

U poređenju sa kontaktnim, mehaničkim ekstenzometrima, video ekstenzometar obezbeđuje veću preciznost, u potpunosti se eliminiše trenje sa samim uzorkom, manji su troškovi održavanja i kalibracija je značajno pojednostavljena.

Ovaj instrument je idealan kako za ispitivanja na sobnoj temperaturi, tako i za ispitivanja na višim temperaturama (od kriogenih temperatura do 1.200˚C), koja se izvode pomoću peći ili klimatskih komora.

Rešenje koje je dizajnirao Easydur obavlja oba ova zadatka sa samo jednim video ekstenzometrom, dok standardni uređaji zahtevaju dva ekstenzometra – jedan unutar klimatske komore za ispitivanje na visokim temperaturama i drugi za ispitivanje na sobnoj temperaturi.

Sve ovo čini Easydur ispitnu opremu veoma svestranom i sposobnom za izvođenje najzahtevnijih vrsta testiranja na različitim vrstama materijala i samim tim može zadovoljiti najstrožije standarde različitih industrija.

Generalni zastupnik kompanije Easydur za područje bivše Jugoslavije i Bugarske je kompanija Trim d.o.o. iz Jagodine.

Trim d.o.o.
Ribarska 83, 35000 Jagodina
tel/fax: 035/8220-409,
035/245-409
e-mail: office@trim.rs
web: www.trim.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti