Uskoro nova verzija Renaulta 4

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Francuski proizvođač automobila Reno predstaviće modernu interpretaciju svog kultnog modela Reno 4 na Međunarodnom sajmu automobila u Parizu 17. oktobra, saopštio je juče GA Adriatik.

Kako prenose internet portali, nova verzija biće električna.

„Dizajnerski tim predvođen Žilom Vidalom, Renoovim direktorom dizajna, reinterpretirao je kultni model koji je ostavio trag u 1960-im, 1970-im i 1980-im u novom i modernom duhu“, navodi se u saopštenju.

Reno kaže da će "odjeknuti kod mlađih generacija koje proslavljaju 25. godišnjicu dobrotvornog mitinga 4L Trophi".

Dobrotvorni reli 4L Trophi obično uključuje Renault 4 sa terenskim krovnim svetlima, zaštitnim pločama i debelim gumama.

Sa senkovite tizer slike, možemo videti prednji obris izložbenog automobila. Praktična krovna kutija je vidljiva, kao i digitalni bočni retrovizori, podignuto vešanje i prošireni lukovi točkova.

Takođe možemo da vidimo pravougaonu rešetku sa okruglim farovima - nagoveštaj originalnoj 4 za koju očekujemo da će serijski automobil pozajmiti.

Reno 4 koji možemo očekivati na putevima biće daleko konvencionalniji automobil. Kao i stari 4, to će biti svestrani hečbek, ali sa električnim pogonom - zahvaljujući Renaultovoj CMF-BEV platformi.

Električni automobil u retro stilu pridružiće se oživljenom Renaultu 5 u elektrificiranoj liniji francuske kompanije.

Originalni Renault 4 proizvodio se 31 godinu, tokom kojih je prodato više od osam miliona jedinica.

Dizajniran je kao odgovor na Citroen 2CV da obezbedi jednostavan, praktičan i jeftin transport za sve veći broj vlasnika automobila 1960-ih.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti