Udruženje radnika na internetu pozvalo je pojedince i organizacije na digitalni protest

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Udruženje radnika na internetu pozvalo je pojedince i organizacije na digitalni protest zbog, kako se navodi, neodgovaranja premijerke Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog na njihove zahteva za obustavu retroaktivne naplate poreza i otpočinjanjem pregovora oko budućeg pravnog statusa i načina oporezivanja radnika na internetu.

„Udruženje radnika na internetu prošle nedelje je predalo svoje zahteve premijerki Ani Brnabić, ministru finansija Siniši Malom i direktorki Poreske uprave Dragani Marković da zaustave trenutnu naplatu i pokretanje poreskih postupaka i započnu hitne pregovore sa nama. Iako su premijerka i ministar izjavljivali da su spremni na pregovore, oni još uvek nisu odgovorili na naše zahteve. Sad je došao trenutak da čuju svakog od nas pojedinačno i da im se jasno stavi do znanja da do pregovora mora doći“, navelo je Udruženje.

Kako dalje navode, digitalni protest podrazumevao bi zajedničku akciju masovnog slanja mejlova sledeće sadržine:

Ja, radnik na internetu, pošteno radim svoj posao i živim od toga. Ne pristajem na nerazumne namete, previsoke nenaplative i iznenadne. Želim da živim u svojoj zemlji i uspeo sam da pronađem način da to ostvarim, radeći na internetu. Apelujem da država odmah prekine sa pretnjama i progonom desetina hiljada mojih kolega i mene. Pozivam državne organe da uvaže i prihvate naše zahteve.

1. Obustava postupaka poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja sve dok se ne uspostavi održiv, transparentan i precizan poresko-pravni okvir za radnike na internetu.

2. Početak pregovora i dijaloga o pravnom statusu radnika na internetu, definisanju strukture i finansijskih stopa poreza i doprinosa.

 

Izvor: BIZLife

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti