U IKT sektoru radi oko 110.000 stručnjaka, do 2027. očekuje se da će ih biti najmanje 140.000

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

U IKT sektoru radi približno 110.000 stručnjaka, a do 2027. očekuje se da će raditi najmanje 140.000, ocenio je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović na otvaranju 23. Technobank konferencije u Beogradu

Jovanović je na otvaranju konferencije predstavio rezultate i predstojeće aktivnosti u razvoju IKT sektora u Srbiji istakavši da su nastavak ulaganja u najsavremeniju digitalnu, telekomunikacionu i inovacionu infrastrukturu sastavni deo plana "Skok u budućnost – Srbija 2027".

On je podsetio da će se u okviru toga raditi na daljoj modernizaciji kroz proširenje Državnog data centra u Kragujevcu izgradnjom bloka 2, kapaciteta 16 MW, kao i na izgradnji inovacionog distrikta u tom gradu.

- U tom jedinstvenom distriktu u regionu moći će da rade članovi IT zajednice, a posebno mesto imaće Nacionalni centar za informacionu bezbednost i budući peti naučno-tehnološki park u Srbiji - kazao je Jovanović.

On je naveo da će čitav kompleks jedne od najznačajnijih državnih kapitalnih investicija biti važan podsticaj za nova buduća ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

- Do kraja godine biće završena i izgradnja Ložionice u Beogradu, centra kreativnih industrija, informacionih tehnologija, eUprave i digitalizacije, čime Srbija postaje regionalno inovativno i kreativno čvorište, centar izvrsnosti, urbanog i dinamičnog života i stvaralaštva - kazao je on.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti