TROX prečišćivač vazduha

Komentari: 0

Aerosoli se skupljaju u vazduhu kada ljudi dišu i razgovaraju u zatvorenim prostorijama. Putem aerosola se mogu prenositi virusi, tako da su oni prema tvrdnjama nemačkog instituta Robert Koh glavni prenosioci virusa SARSCOV-2, uzročnika oboljenja COVID-19.

Kada nije moguće obezbediti dovođenje dovoljne količine svežeg vazduha, aerosoli, tj. čestice pune virusa, često satima lebde u vazduhu u prostoriji. U tim slučajevima kao rešenje u pomoć priskaču  prečišćivači vazduha, koji su u stanju da filtriraju skoro 100% aerosola, čime se smanjuje rizik od infekcije.

TROX prečišćivač vazduha na minimum smanjuje rizik prenošenja virusa preko vazduha u prostorijama koje se ne provetravaju dovoljno i to bez potrebe za složenim instalacijama. Jednostavno ga postavite i uključite.

Uređaj filtrira preko 99,95% svih aerosola opterećenih virusima i obezbeđuje veliki broj vazdušnih izmena, pri čemu je tiši i štedljiviji od bilo kog drugog uporedivog uređaja.

Dostupan je u 2 veličine:

• M kapaciteta do 1.200 m3/h

(DxŠxV 701x644x2313 mm)

L kapaciteta do 1.600 m2/h

(DxŠxV 441x644x2313 mm)

i u 2 boje:

Bela (RAL 9016)

Tamno siva (RAL 7012)

Optimalno ubacivanje vazduha iznad glave

Bezbedna distribucija vazduha – TROX prečišćivač vazduha ubacuje čist vazduh iznad glave. Na taj način uređaj može da radi i sa većim kapacitetima, bez stvaranja osećaja promaje.

Takođe se time izbegava direktno mešanje virusa koje emituje oboleli sa čistim vazduhom koji se ubacuje u prostoriju.

Filtrira preko 99,95% svih virusa

Minimalni rizik od infekcije – u TROX prečišćivaču vazduha nalazi se efikasan HEPA filter klase H13, kao što su filteri koji se npr. koriste u operacionim salama. Ovaj filter dostiže idealan stepen odvajanja od 99,95%.

U kombinaciji sa predfi lterom ovaj uređaj je temeljan čak kao fi lter klase H14, a pritom je tih, štedljiv, bez potrebe za zahtevnim održavanjem.

Naknadno termičko ili tretiranje UV zracima nije potrebno, jer virusi na fi lteru vrlo brzo postaju neaktivni.

Prečišćuje vazduh u većim prostorima već kod podešene srednje snage

I u velikim prostorijama – TROX prečišćivač vazduha može da filtrira i do 1.600 m3 /h vazduha tokom jednog sata. Nijedan drugi uređaj ove klase nema veći kapacitet.

Već kod podešenosti na srednju snagu efi kasno i tiho prečišćava vazduh od virusa u velikim prostorijama, kao što su npr. restorani ili konferencijske sale.

Najtiši uređaj u svojoj klasi

Tih rad – zahvaljujući patentiranoj dvostrukoj izolaciji TROX prečišćivač vazduha je tokom rada tiši od svakog uporedivog uređaja.

Prilikom normalnog rada (protok vazduha 1.000 m3/h) tih je otprilike kao ventilator jednog kompjutera i zahvaljujući tome je idealan za upotrebu u školama ili kancelarijama.

47 m2 filterske površine u jednom uređaju

Ekstremno dugovečni fi lteri za vazduh – nasuprot uobičajenim ravnim panel filterskim pločama, filterske površine u TROX prečišćivaču vazduha su lepezasto postavljene.

Na taj način filterska površina u jednom uređaju dostiže čak 47 m2.

Zahvaljujući veličini filterske površine i ugrađenim predfilterima životni vek HEPA filtera je značajno produžen.

Prema higijenskim smernicama VDI6022 preporučuje se zamena predfiltera jednom godišnje, a zamena HEPA-filtera jednom u dve godine.

Troši samo 0,095 kW pri 1.000 m3/h

Mala potrošnja električne energije – TROX prečišćivač vazduha možete bez bojazni uvek da ostavite uključenim. Uprkos velikom kapacitetu uređaj troši vrlo malo električne energije.

Zahvaljujući energetski efi kasnim motorima i velikoj fi lterskoj površini uređaj u proseku troši manje električne energije nego sijalica od 100 W.

TROX – Predstavništvo Srbija
Kralja Petra 44
11000 Beograd
trox-rs@troxgroup.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti