Tražite napredne karakteristike za pogon dizalice?

Komentari: 0

Možda bi bilo primamljivo pretpostaviti da je pretvarač samo pretvarač, ali biste nažalost pogrešili. Budući da više od 100.000 Danfoss pretvarača širom sveta omogućava kontrolu brzine bez napora i optimizovanu efikasnost od najmanjih lančanih dizalica do najvećih brodova sa mobilnim dizalicama nosivosti do 1.000 tona, usuđujemo se da tvrdimo da pretvarači u stvari nisu samo pretvarači.

Naprotiv, specijalizovani pretvarači za dizalice veliki su deo repertoara Danfoss Drives i veliki broj funkcija ih čini vrednim razmatranja za Vašu primenu na kranovima - bez obzira koje su Vaše potrebe. U objavi na blogu istakli smo pet funkcija.

Širok raspon snage i napona za Vaše potrebe

Jedan od odlučujućih faktora pri odabiru dobavljača pretvarača je raspon snage i napona, kako biste osigurali pravo rešenje bez obzira na Vaše potrebe.

U zavisnosti od Vašeg posla ili aplikacije, možda će Vam biti potreban nizak ili visok naponski opseg i snaga. U svakom slučaju, želite najbolje rešenje bez potrebe da se zadovoljavate sa manje, zar ne?

Zato se možete odlučiti za VACON® i VLT® pretvarače za svoju aplikaciju na dizalici. U čitavom asortimanu proizvoda Danfoss pretvarača nudimo pogone od 230 V do 690 V i od 250 W do 5,3 MW, osiguravajući da dobijete rešenje koje odgovara Vašim potrebama.

Optimalan tip kućišta za Vašu aplikaciju

"Frekventni pretvarači mogu da traju godinama i godinama, u ponekad veoma teškim okruženjima, i jedan od razloga zašto je to moguće je naravno kvalitet uređaja, ali kućište samog uređaja takođe igra vitalnu ulogu u održavanju pretvarača u životu dugo vremena.

Danfoss Drives nudi različite vrste kućišta u rasponu od IP00 za ugradnju u ormane do IP66 za vanjske instalacije. (Za dublje razumevanje i objašnjenje IP stepena zaštite i tipova kućišta, pogledajte ovaj blog na tu temu).

Na taj način , dobićete optimalan i tačan tip kućišta koje je potrebno za Vašu aplikaciju, bez obzira na okruženje u kome će se pretvarač nalaziti.

Uzimanje u obzir okruženje, u kome će Vaš pretvarač biti ugrađen, od početka bi moglo biti vredno Vašeg truda jer pravo kućište može rezultirati kombinacijom smanjenih troškova održavanja, nižih troškova servisiranja, povećane pouzdanosti rada i na kraju dužeg vremena rada.

Dodatni, ali ne tako beznačajan, aspekt za izbor tipa kućišta je pitanje prostora. Odabir pravog tipa može Vam, na primer, omogućiti da postavite pretvarač van prostorije i na taj način uštedite i smanjite zauzeće prostora na minimum.

Optimalni tip kućišta jasno zavisi od okruženja u kojem će pretvarač raditi. Kran koji se nalazi u pustinji moraće da izdrži konstantno prisustvo peska i prašine u vazduhu. S druge strane, ali podjednako zahtevno po pitanju zaštite, imamo lučke dizalice ili dizalice na moru koje rade u vrlo vlažnoj klimi.

U oba slučaja bi bilo idealno da se odlučite za IP55 stepen zaštite uređaja. Drugi scenario bi mogao biti dizalica koja radi na vrlo visokim ili vrlo niskim temperaturama, pa se suočava sa različitim izazovima za koje im je potrebna odgovarajuća zaštita.

Dakle, pravi tip kućišta je zaista važan kako bi se osiguralo da Vaša oprema radi optimalno tokom čitavog veka trajanja proizvoda.

Ukratko, sloboda izbora idealnog tipa kućišta za Vašu instalaciju daje vam fleksibilnost u izgradnji Vašeg sistema. Na primer, možete izabrati niži IP stepen zaštite, npr. IP21 za unutrašnju instalaciju pretvarača bez ugradnje u orman i uštedite novac, jer je potreba za zaštitom mala.

Ili biste mogli izabrati uređaj sa IP66 stepenom zaštite za vanjsku instalaciju izvan ormana - potreban Vam je veći stepen zaštite, ali smanjenje zauzeća prostora, uklanjanje troškova za klimatizaciju i smanjenje ukupnih troškova vlasništva.

Dakle, različite klase zaštite zaista su alat za optimizaciju vaše instalacije. "

Postignite vrhunsku fleksibilnost uz pomoć hibridizacije

"Korištenjem kombinacije dizel i akumulirane električne energije u baterijskom skladištu stvaraju se mogućnosti za kontrolu brzine generatora i smanjenje potrošnje goriva do 50%. Baterijsko skladište pokriva kratkotrajna vršna opterećenja, a brzina dizel generatora može se prilagoditi stvarnoj potrošnji.

Hibridno rešenje Vam omogućava da prebacite potrošnju energije iz mreže u periode niže tarife. Punjenjem baterija noću po nižoj tarifi, a zatim korišćenjem uskladištene energije kada se pojavi potreba tokom radnog dana, operateri dizalica mogu da koriste vremensko pomeranje kako bi smanjili troškove električne energije tokom dnevnih radova.

Takođe ćete moći da neutrališete potrošnju pri vršnom opterećenju korišćenjem akumulirane energije, na primer kada je potreban veliki obrtni momenat na početku podizanja, elektromotori su zaštićeni od najvećeg opterećenja.

Na kraju, to znači da proizvođač dizalice može dimenzionisati motore prema stvarnom opterećenju, a ne prema vršnom opterećenju.

Konačno, možete koristiti bateriju kao rezervu u slučaju nestanka napajanja, a koja bi inače bila omogućena pokretanjem dizel generatora. Kako baterije postaju jeftinije, povećava se održivost integrisanja baterija u aplikacije kranova kao podrška u slučaju nestanka napajanja."

Jedinstveno hlađenje putem leđnog kanala smanjiće značajno Vaš račun za utrošenu energiju

Ne može se poreći potreba za klimatizacijom u prostoriji sa opremom za pogon dizalice. Obično imate vrlo malo kvadratnih metara, kao i više pretvarača i druge opreme koja emituje toplotu, stvarajući potrebu za klimatizacijom neizbežnom.

Koji drugi izbor imate? Oprema uskladištena u elektroprostoriji će na kraju otkazati i pokvariti se zbog prevelike toplote.

Dakle, imate trošak ukoliko nemate pretvarače sa hlađenjem putem leđnog kanala. VLT® AutomationDrive FC 302 sa jedinstvenom funkcijom hlađenja putem leđnog kanala oslobađa čak 85% toplote koja dolazi od pretvarača, čime se štedi znatna količina novca koja je inače potrebna za klimatizaciju.

Ovo čini da Vaša oprema traje mnogo duže, smanjuje ukupne troškove vlasništva, minimizira Vaš sistem za klimatizaciju u već prepunoj prostoriji i zauzima manje prostora zbog jedinstvene mogućnosti hlađenja.

Koji pretvarač izabrati u koju svrhu?

"Nadamo se da smo dali neke ubedljive razloge da razmotrite pretvarač kao pogon za vašu aplikaciju na dizalici, ali koji će Vam biti najisplativiji?

U nastavku smo sastavili mali vodič za Vas da odredite koji uređaj će odgovarati Vašim tačnim potrebama najbolje.

Ako ste sistemski integrator, proizvođač mašina ili OEM koji želi da projektuje i proizvede efikasne sisteme industrijskih pogona, VACON® NXP Common DC Bus je za Vas.

Komponente NXP Common DC Bus-a koriste se u mnoštvu kombinacija u širokom spektru industrijskih procesa velike snage, od celuloze i papira, čelika, metala i rudarstva, te brodskih dizalica do manjih mašina i proizvodnih linija koje takođe zahtevaju isplativa rešenja , čineći tako VACON® NXP veoma svestranim izborom.

Ako tražite veće snage i sistemske pogone za zahtevne industrijske aplikacije, VACON® NXP hlađen vazduhom je ono što Vam treba.

Čitava serija NXP uređaja nudi izvanredne tehnološke funkcije, poput funkcionalnosti protiv ljuljanja, koje mogu poboljšati vašu produktivnost za 15% (ne propustite naš blogpost koji pokriva ovu temu.)

VLT® AutomationDrive je robustan pretvarač, izgrađen da traje, koji efikasno i pouzdano radi čak i sa najzahtevnijim aplikacijama i u najzahtevnijim okruženjima.

Širok opseg radnih temperatura od -25 ° C do +50 ° C bez smanjenja izlazne snage obezbeđuje pouzdan rad kada Vaše aplikacije dovedu Vaš pogon do krajnjih granica.

Fleksibilnost dostupnih tipova kućišta je još jedan faktor kojim se ističemo, u rasponu od IP00 pa sve do IP66.

Njegov vrhunski termički dizajn i jedinstveno hlađenje putem leđnog kanala čine VLT® AutomationDrive jednim od najkompaktnijih i najekonomičnijih pogona na tržištu.

S druge strane, ako želite nešto manji uređaj uz zadržavanje precizne i efikasne kontrole motora za kranove i dizalice, VLT® Midi Drive FC280 je idealan izbor.

Prava kombinacija karakteristika osigurava da VLT® Midi Drive predstavlja idealan izbor za proizvođače originalne opreme, sistemske integratore i proizvođače mašina, i nadopunjuje širok spektar aplikacija za kranove i dizalice.

Tamo gde je kvalitet vazduha kritičan, prostor ograničen a potreban je efikasan prenos toplote, preporučujemo VACON® NXP vodom hlađen. Nema potrebe za vazdušnim kanalima ili velikim ventilatorima, u kombinaciji sa kompaktnom veličinom, znači da postižete veliku gustinu snage u svojoj instalaciji-i praktično nečujan rad.

Uštedite i na investicionim i na operativnim troškovima pri uklanjanju toplote pomoću tečnog medijuma.

Robusnim radom čak i u zahtevnim uslovima i sa minimalnim filtriranjem vazduha u prašnjavim uslovima postižete maksimalno vreme rada.

Ako se potrebe vašeg pogona razlikuju od gore navedenih, obratite se lokalnoj kancelariji Danfoss Drives za prodaju pretvarača kako biste saznali više o rešenju koje odgovara Vašoj nameni.

Konačno, kako bi produžili vek Vaših pretvarača, Danfoss Drives nudi usluge DrivePro® Life Cicle servisa koje pokrivaju ceo životni vek pretvarača, maksimalno iskorištavajući Vašu aplikaciju za dizalicu."

www.danfoss.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti