Takmičenja PowerUp! za inovativne startape, mala i srednja preduzeća u energetici

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Srpsko izdanje "PowerUp!" takmičenja, namenjenog startapima, malim i srednjim preduzećima i kompanijama koji se bave inovacijama u oblasti energije, održaće se 27. aprila putem online platforme, objavila je kompanija EIT InnoEnergy.

Timovi iz Srbije, kao i ostatka Evrope, imaće priliku da se takmiče za nacionalnu titulu "Startap godine", ali i da osvoje finansijske nagrade u vrednosti do 65.000 EUR, kao i nagrade kompanija kao što su Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group, navedeno je u današnjem saopštenju.

Kompanije će dobiti razne vrste podrške kao što su unapređenje i razvoj proizvoda, pilot projekti, strategije komercijalizacije, mogućnost širenja na međunarodno tržište i dalje mogućnosti finansiranja. Do krajnjeg roka, 10. marta, za EIT InnoEnergy "PowerUp!" takmičenje prijavilo se 425 kompanija u razvoju iz 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope.

- Želimo da nastavimo da podržavamo inovativne poduhvate kako bismo im pomogli da opstanu, razvijaju se i napreduju u vreme kada je ekonomska situacija prilično loša. Mnogi kanali i izvori finansiranja za kompanije u razvoju će nestati, ali uz podršku Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju nastavljamo da im pružamo novčanu pomoć, znanje i partnerstvo - istakao je generalni direktor InnoEnergy-ja za Centralnu Evropu Jakub Miler.

Odluka o vremenu i mestu međunarodnog velikog finala biće određena u narednim nedeljama, u zavisnosti od državnih ograničenja za događaje u regionu.

Takmičenje u Srbiju se sprovodi u organizaciji lokalnog partnera Startita i EIT InnoEnergy-a, koji je, kako se navodi, pokretač održive evropske energetske transformacije i ima podršku Evropskog Instituta za Inovacije i Tehnologiju.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti