Sve bogatija cargo-partner šuma

Komentari: 0

Međunarodna logistička kompanija ponovo potvrđuje svoju posvećenost zaštiti životne sredine i održivosti kroz inovativne projekte, uključujući podršku inicijativama za sadnju drveća.

Ovi napori imaju za cilj smanjenje karbonskog otiska kompanije i doprinos globalnim naporima za pošumljavanje.

Prateći svoju sveobuhvatnu ESG strategiju i dugogodišnji moto „we take it personally“, cargo-partner je implementirao strateške mere za borbu protiv krčenja šuma.

Pored sadnje hiljada stabala u „cargo-partner šumi“, kompanija je značajno smanjila upotrebu papira putem digitalizacije i remonta brojnih poslovnih procesa.

Na primer, cargo-partner Južna Koreja prijavio je smanjenje papira od 50% u poslednje tri godine, dok je tim za pomorski transport u Mađarskoj smanjio upotrebu papira do 80% za samo godinu dana.

„Ponosni smo na uticaj koji su napravile naše inicijative za sadnju drveća, sa hiljadama stabala koje doprinose zdravijoj planeti.

Naša 'cargo-partner šuma' je simbol naše stalne posvećenosti održivosti, a mi ostajemo posvećeni pronalaženju novih načina da smanjimo naš karbonski otisak,” rekao je Stefan Krauter, osnivač i izvršni direktor kompanije cargo-partner.

Novi pretraživač za zeleniji svet

Kompanija je 2021. godine uvela dve inicijative za ubrzanje napora za pošumljavanje širom sveta.

Prva inicijativa, pokrenuta u januaru 2021, uključivala je prelazak na održivu platformu tj. Pretraživač Ecosia.

Ova platforma usmerava 80% prihoda od oglašavanja na podršku projektima sadnje drveća.

Kombinovanje brige o kupcima i održivosti

Iste godine, cargo-partner je pokrenuo sveobuhvatnu anketu o zadovoljstvu kupaca njihovim onlajn rešenjima.

Kao podsticaj, kompanija se obavezala da će posaditi drvo za svaki popunjen upitnik u saradnji sa Ecologi, platformom za klimatske inicijative.

„Šuma cargo-partnera“ brzo je procvetala sa preko 1.000 stabala.

Proslava 40 godina sa zelenim dodirom

cargo-partner Austrija je u septembru 2023. organizovao proslavu kupaca u čast svoje 40. godišnjice.

Događaj je takođe predstavljao stol za rulet posvećen zelenom cilju.

Prihodi od manifestacije rezultirali su sadnjom preko 2.400 stabala sa Ecologi-om, čime je dodatno porasla cargo-partner šuma.

Sadnja korena u Sofijskoj botaničkoj bašti

U maju 2023. godine, više od 20 volontera iz bugarskog tima cargo-partnera učestvovalo je u sadnji skoro 100 voćaka i žbunova u Botaničkoj bašti u Sofiji, jednoj od najvećih na Balkanu.

Napori tima pokazali su posvećenost upravljanju životnom sredinom i angažovanju zajednice.

Čistiji vazduh za svetlije sutra

Danas je cargo-partner šuma dom za više od 3.500 stabala.

Pošto svako drvo apsorbuje u proseku najmanje 10 kg CO₂ godišnje, to znači da je šuma pomogla da se ukloni 35.000 kg – ili 35 metričkih tona – CO₂ iz vazduha.

Kako cargo-partner nastavlja da inovira i vodi u logističkoj industriji, ekološke inicijative kompanije pokazuju jasan put ka zelenijoj, održivijoj budućnosti.

Više informacija: https://ecologi.com/cargo-partnergmbh

O cargo-partneru

cargo-partner je globalna logistička kompanija punog opsega koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti