Srpska privreda na Mostarskom sajmu od 2. do 6. maja

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika na 24. Međunarodnom sajmu privrede koji će se održati u Mostaru (Bosna i Hercegovina) od 2. do 6. maja ove godine.

"Pozivamo sve kompanije registrovane u Srbiji koje se bave proizvodnjom, preradom ili uslugama u sektoru poljoprivredno - prehrambene industrije, građevine, drvno-prerađivačke, metalske i hemijske industrije, zatim iz tekstila i sektora turizma da se prijave i predstave svoj proizvodni program u okviru nacionalnog paviljona Srbije. Sajam je prilika da srpski izvoznici ostvare saradnju ne samo sa kompanijama iz BiH i drugih zemalja regiona već i da plasiraju svoje proizvode na treća tržišta", kaže Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova Privredne komore Srbije.

Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za domaću privredu, uz obim razmene koji je u 2022. godini dostigao vrednost od oko 3,3 milijardi evra i suficit domaće privrede od više od 840 miliona evra.

Ove godine, zemlja partner na sajmu je Izrael, a tokom trajanja sajma, održaće se i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja je namenjena promociji turističkih potencijala i povezivanju ponuda turističkih agencija.

Kompanije zainteresovane za učešće na ovom sajmu mogu da se prijave do 15. marta slanjem prijave na mejl bojana.lalovic@pks.rs i tatjana.beuk@pks.rs.

Više informacija o Javnom pozivu za učešće na sajmu nalaze se na LINKU.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti