Srpska kompanija HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA

Komentari: 0

Srpska kompanija High Tech Engineering Center plasirala se na Deloitte-ovu listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA (Deloitte Technology Fast 500 EMEA), i ove godine zauzela je visoko 86.mesto na rang listi, objavljuje konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte. Prosečna stopa rasta prihoda kompanija koje su se našle na ovoj listi iznosi 967odsto.

Deloitteova lista obuhvata najbrže rastuće tehnološke kompanije u Evropi, Bliskom Istoku i Africi i sastavlja se prema procentu rasta poslovnih prihoda u protekle četiri godine, odnosno u ovom slučaju od 2012. do 2015. godine. Čak 39 kompanija iz centralne Evrope našlo se na ovogodišnjoj rang-listi 500 najbrže rastućih kompanija u EMEA regionu.

Od kompanija iz centralne Evrope, poljska kompanija Codewise ostvarila je najviši plasmam na listi, zauzevši treće mesto zahvaljujući svom rastu prihoda od 13.052%.Inače, vodeću poziciju na listi je zauzela švedska kompanija FingerprintCardsiz sektora biometrike, koja je u protekle četiri godine zabeležila rast prihoda od 28.000 odsto.

Kao i prethodnih godina, Francuska ima najveći broj kompanija na listi (94), a slede je Velika Britanija i Holandija.

 

O Deloitte-ovom Programu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA za 2016. godinu

Deloitte-ov Program 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA (Deloitte Technology Fast 500™ EMEA Program) ima za cilj rangiranje kompanija u sektoru s težištem na tehnološki ekosistem. Priznanja dobijaju kompanije koje su u protekle četiri godine ostvarile najveće stope rasta u Evropi, Bliskom istoku i Africi (EMEA).

Program se sprovodi uz podršku inicijativa pod nazivom „Deloitte Technology Fast 50“, kojima se određuje položaj tehnoloških kompanija prema njihovom sedištu ili određenom geografskom području i odvija se pod vođstvom globalnog tima Deloitte Touche Tohmatsu za sektor tehnologije, medija i telekomunikacija.

Više informacija o samom programu dostupno je putem linkova www.deloitte.com/fast500emea i www.deloitte.com/ce/fast500.

Deloitte-ov program petsto najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA za 2016. godinu, koji se sprovodi sada već šesnaestu godinu, obuhvata više od 20 zemalja, među kojima su Belgija, Francuska, Finska, Nemačka, Italija, Holandija, Turska, Velika Britanija i zemlje centralne Evrope. Ovogodišnji pobednici izabrani su na osnovu procenta stope rasta prihoda u periodu od 2012.do 2015. godine ( zaključno sa 2015.).

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti