SolarEdge Home – vrhunski solarni sistem još pristupačniji

Komentari: 0
Fotografija od: SolarEdge

Nije ni čudo što vlasnici kuća traže rešenja za poboljšanje energetske efikasnosti kuće. Solarni sistem za proizvodnju kućne energije je najbolji je izbor za snižavanje troškova električne energije dok istovremeno podržava uređaje i uređaje koji troše više energije.

Ali ono što je dobro za danas možda neće biti dovoljno za sutra. U prošlosti, potrošnju energije kod kuće pokretali su relativno stabilni faktori kao što su vremenske prilike, veličina porodice, veličina kuće i potrebe za uređajima.

Gledajući unapred, postoje novi faktori koji će takođe uticati na upotrebu električne energije, kao što su punjenje EV, skladištenje i elektrifikacija grejanja.

SolarEdge je poznat po ponudi vrhunske opreme na tržištu, ali ako se pitate da li je SolarEdge DC optimizacija korisna na stambenim objektima, odgovor je „da, definitivno!“ i sada više nego ikada sa njihovom promocijom besplatnih optimizatora.

Evo zašto.

Proizvodi koji štite svoje vlasnike

Vlasnici kuća stavljaju svoje kućne sisteme solarne energije na vrh svoje najcenjenije imovine: svoje porodice.

Dakle, imperativ je da sistem koji instalirate bude onaj koji je dizajniran da zaštiti ljude i imovinu, sa ugrađenim strogim bezbednosnim merama, bez potrebe za uređajima treće strane.

Ovo je DNK SolarEdge PV sistema koji koriste nekoliko slojeva bezbednosti.

Prvi sloj osigurava da su proizvodi bezbedni od svih potencijalnih opasnih događaja.

Drugi sloj može identifikovati potencijalni incident koji se razvija i može ga zaustaviti u svojim stazama pre nego što se dogodi.

U slučaju da dođe do kvara, treći sloj štiti fotonaponski sistem i dom tako što isključuje inverter i gasi sistem u roku od nekoliko minuta i upozorava relevantne strane.

Fotografija od: SolarEdge

Pretvorite više sunčevih zraka u energiju

Zaista postoji samo jedan razlog za instaliranje fotonaponskog sistema: za generisanje čiste, besplatne energije.

Dakle, zar nema smisla da vlasnici kuća generišu najviše moguće energije? SolarEdge proizvodi, zahvaljujući svojim Power Optimizatorima (sada deo besplatne promocije do kraja septembra), omogućavaju generisanje najviše moguće energije sa krova - čak i ako je krov već maksimalno izložen sunčevoj svetlosti.

Postoji nekoliko razloga za ovo. Iako svi solarni paneli mogu biti na direktnoj sunčevoj svetlosti, sunce možda neće svaki od njih udarati pod istim uglom u svako doba dana.

Kao što znate, sa strunskim pretvaračem, uvek ste ograničeni modulom sa najnižim performansama.

Međutim, sa SolarEdge sistemom, Power Optimizer će omogućiti svakom pojedinačnom panelu da isporuči maksimalnu moguću energiju.

Još jedna prednost koju donosi Power Optimizer je ublažavanje neusklađenosti modula. Recimo da je jedan određeni modul zadržao tragove i prljavštinu od poslednje oluje.

Apsolutno bez brige.

Svaki modul može da funkcioniše sa svojim individualnim maksimalnim performansama, što dovodi do većeg ukupnog prinosa.

Dakle, svaki dan, sat za satom, domovi koji koriste SolarEdge rešenja proizvode više energije.

Kako operativni sistem može donositi pametne energetske odluke

SolarEdge Home omogućava vlasnicima kuća da ne samo proizvode solarnu energiju već i skladište, troše i upravljaju njom na načine koji nikada ranije nisu bili mogući.

Zapošljava sopstveni operativni sistem koji kreira personalizovani energetski program za vlasnika kuće na osnovu njihovih prioriteta, uređaja, budžeta i energetskog načina života.

Personalizovani energetski program optimizuje potrošnju besplatne solarne energije automatizacijom brojnih odluka i procesa tokom dana i noći, dodatno smanjujući troškove električne energije.

Na primer, na osnovu preferencija vlasnika kuće, on zna kada i koliko energije da skladišti u bateriji, kako najbolje izbalansirati energetska opterećenja kuće između solarne energije i električne energije, najisplativiji način za punjenje električnog automobila i kako osigurati da struja ostane uključena tokom nestanka mreže.

Stavljanje kontrole vlasniku kuće

Vlasnici kuća kontrolišu sistem SolarEdge Home pomoću aplikacije mySolarEdge.

Ova aplikacija pruža kontrolnu tablu proizvodnje i potrošnje energije u realnom vremenu za praćenje performansi sistema.

Takođe omogućava vlasniku kuće da prilagodi podešavanja i parametre kako bi se prilagodili promenama životnog stila, kao što je rezervna kopija baterije pre dramatične vremenske pojave ili prilagođavanje potrošnje električne energije prilikom odlaska na odmor (kao što je održavanje pumpe bazena u radu i izazivanje uključivanja određenih svetla u noć).

Fotografija od: SolarEdge

SolarEdge Home – pametni energetski ekosistem sve u jednom

Trendovi pokazuju da je sve više električnih uređaja u domovima vlasnika kuća i da se iz godine u godinu troši sve više energije.

Prema McKinsey, „predviđeno je da će se potrošnja energije utrostručiti do 2050. kako elektrifikacija i životni standard budu rasli.“

U ovom okruženju, vlasnici kuća moraju da preuzmu kontrolu nad svojom proizvodnjom i potrošnjom energije, a da pritom ostanu odgovorni građani sveta.

Dodavanje električnog vozila (EV), na primer, može povećati potrošnju električne energije u porodici do 50%. Sa SolarEdge Home spremni smo za skoro sve što će budućnost doneti.

Ovaj skalabilni pametni energetski ekosistem nam omogućava da danas instaliramo inverter i bateriju, a kasnije dodamo EV punjač, kontroler tople vode i kompletan paket pametnih energetskih uređaja kad god budemo spremni za proširenje.

Kontaktirajte svog pouzdanog instalatera sada da biste imali koristi od promocije besplatnih optimizatora!

Otkrijte više o SolarEdge Home rešenjima:
https://www.solaredge.com/en/home/solaredge-home

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti