Sedmi Međunarodni dani energetike i investicija

Komentari: 0

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Centralno evropski forum za razvoj CEDEF i Novosadski sajam pozivaju vas na VII Međunarodne dane energetike i investicija koji su postali nezaobilazan skup eksperata, nosilaca projekata i investitora iz energetskog sektora.

Na ovom događaju svake godine okupi se više od 2000 stručnjaka iz preko 10 zemalja – predstavnika vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, agencija, mladih inovatora i medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju.

Međunarodni dani energetike i investicija će se održati u Novom Sadu u periodu od prvog do drugog marta ove godine. Organizatori su publici obezbedili besplatno učešće u kompletnom kongresnom delu.

Registrujte se na sledećem linku – http://www.cedeforum.org/ne2.html.

Cilj MDEI je da:

– podstakne poslovne kontakte i saradnju svih relevantnih aktera u oblasti energetskog sektora, zelene energetike, zaštite životne sredine, sektora građevinarstva i lokalnog razvoja u Srbiji i regionu,

– omogući upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima i tako stimulišu sve veće investiranje u energetski sektor, industrijske parkove i izgradju prečistača otpadnih voda,

– predstavi napredne tehnologije i oblike finansiranja energetskiih projekata,

– doprinese većoj primeni obnovljivih izvora energije i mera energetske efikasnosti,

– doprinese ekološki savesnoj izgradnji objekata,

– stimuliše primenu ESCO ugovora i javno privatnih partnerstava u Srbiji i regionu i

– utiče na smanjenje posledica klimatskih promena.

U fokusu ovogodišnjih Međunarodnih dana energetike i investicija biće aktuelne teme iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine:

1. upravljanje vodama,

2. održiva i zelena gradnja,

3. zelena energija,

4. energetska efikasnost,

5. javno privatno partnerstvo i ESCO i

6. klimatske promene.

 

Izvor: Energetski portal

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti