Saradnja PKS i Pošte Srbije na digitalizaciji poštanskih usluga uz pomoć AI

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) i JP Pošta Srbije planiraju i u narednom periodu nastavak zajedničke saradnje, posebno u sferi digitalizacije poštanskih usluga uz pomoć savremenih servisa PKS zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI), rečeno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Zorana Anđelkovića, v.d. direktora JP Pošta Srbije.

Čadež je istakao da je Pošta Srbije važan servis za privredu i građane i da se kroz implementaciju savremenih rešenja, kao što je digitalni asistent ChatBot PKS i druge inovativne usluge, značajno može ubrzati poslovanje domaćih kompanija i širenje njihovog biznisa na region.

Predsednik PKS je ukazao da se kroz zajedničku saradnju na digitalnoj transformaciji poštanskih servisa može ostvariti značajna domaća i regionalna tržišna konkurentnost institucije kao što je Pošta Srbije, kao i saradnja sa regionalnim poštama, a u cilju snažnijeg povezivanja privreda celog regiona.

Anđelković je naglasio važnost ove saradnje za unapređenje kvaliteta usluga Pošta Srbije kroz uvođenje digitalnih servisa zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, a uz podršku PKS-a, koji bi omogućili da se dodatno poboljša efikasnost i dostupnost usluga.

- Nastavak saradnje na ovaj način predstavlja značajan korak ka modernizaciji poštanskih usluga i jačanje naše uloge na digitalnom tržištu - rekao je Anđelković.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti