Samsung očekuje snažan skok dobiti u prvom kvartalu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Samsungova dobit u prvom kvartalu ove godine mogla bi da poraste za 45 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na talasu snažnog rasta prodaje pametnih telefona, televizora i kućnih aparata, iako je zarada od prodaje CPU pala nakon gašenja američke fabrike zbog do oluje.

Provodeći više vremena kod kuće zbog pandemije koronavirusa, potrošači su opustošili prodavnice potrošačke elektronike sa velikim maržama, ali to je pokrenulo globalni nedostatak poluprovodnika koji se koriste u proizvodnji procesora (čipova).

Očekuje se da će operativni profit južnokorejskog tehnološkog koncerna porasti na 8,2 milijarde dolara u prvom kvartalu ove godine. To bi označilo najviši nivo operativne dobiti kompanije Samsung u prvom kvartalu 2018.

Očekuje se da će Samsung u sredu objaviti preliminarne rezultate za prvi kvartal.

Očekuje se da će brojke pokazati da je Samsungova divizija mobilnih telefona bila posebno uspešna u prvom kvartalu, profitirajući od lansiranja nove serije Galaki S21 sredinom januara, više od mesec dana pre uobičajenog godišnjeg rasporeda vodećih modela.

Procenjuje se da je najveći svetski proizvođač pametnih telefona zauzeo oko 23 procenta globalnog tržišta u prvom kvartalu, zahvaljujući tom lansiranju i nižim cenama svojih premium uređaja.

U istom periodu prošle godine, Samsungov udeo na globalnom tržištu iznosio je 20 procenata, a u prethodnom kvartalu 16 procenata, kada je rivalski Apple predstavio iPhone 12.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti