SAJAM ZA SVE: INTERPACK 2023.

Komentari: 0
Fotografija od: Messe Düsseldorf

Oko 2.700 izlagača iz celog sveta okupiće se u Diseldorfu od 4. do 10. maja 2023. na sajmu interpack kako bi predstavili najsavremenije tehnologije i trendove u oblasti ambalaže i pakovanja, pokazali pravce razvoja i šanse za rast, i odgovorili na aktuelne izazove.

Nijedan drugi sajam u ovoj industriji ne može da se poredi kada je reč o predstavljanju globalnog tržišta pakovanja u celokupnoj raznolikosti i obimu.

Da se posetioci ne bi izgubili u 18 sajamskih hala, hale su tematski podeljene prema ključnim ciljnim grupama: hrana, piće, konditorski i pekarski proizvodi, farmaceutski proizvodi, kozmetika, neprehrambeni i industrijski proizvodi.

KONDITORSKI I PEKARSKI PROIZVODI

Posetioci će u halama 1, 3 i 4 pronaći procese i mašine za pakovanje konditorskih i pekarskih proizvoda.

Ako vam treba pakovanje za nešto slatko, ovo je pravo mesto za Vas. Mnogo toga se promenilo kada je u pitanju pakovanje konditorskih proizvoda, peciva, grickalica i žitarica, pa su danas posebno važna održiva rešenja.

Kompanije koje se bave proizvodnjom mašina prilagođavaju svoj portfolio tako da uključuju ambalažu napravljenu od mono materijala ili novih materijala.

HRANA, PIĆE, NEPREHRAMBENI I INDUSTRIJSKI PROIZVODI

Prehrambeni sektor spada u najbrojnije ciljne grupe posetilaca za sajam interpack.

Potražnja za pakovanom hranom raste širom sveta. Na visoko zasićenim tržištima se potrošnja i ponašanje potrošača menjaju u pravcu održivosti , ide se ka regionalnim proizvodima, organskoj hrani i fer trgovini, što podrazumeva i promene u pakovanju.

Ovo uzrokuje proces transformacije unutar sektora i odgovor na izazove boljeg upravljanja energijom i očuvanja resursa.

Slično zapažanje važi i za pića i neprehrambene proizvode, koji su zajedno sa prehrambenim sektorom predstavljeni u halama 5 i 6, kao i u 11, 12, 13 i 14.

Oko 20 odsto posetilaca interpack-a posebno je zainteresovano za rešenja za industrijska dobra, koja se mogu naći u ovim halama.

U hali 13 fokus je na rešenjima za flaširanje i ambalaži za sve vrste pića.

FARMACEUTSKA INDUSTRIJA I KOZMETIKA

U svetlu globalnih demografskih promena, šanse za razvoj u farmaceutskoj industriji su odlične.

Sve već i zahtevi po pitanju razvoja lekova rezulti raju paralelnim poveć anjem zahteva u pogledu sistema i tehnologije pakovanja i punjenja lekova.

Farmaceutskim kompanijama su potrebna univerzalna rešenja, a ona se nalaze u halama 15, 16 i 17, gde je fokus na predstavljanju procesa i mašina za pakovanje lekova i kozmetike.

Izlagači će predstaviti inovativna rešenja koja mogu da odgovore na veoma stroge zahteve farmaceutskih i kozmetičkih kuća u pogledu bezbednosti , zaštite od falsifikovanja i sledljivosti .

SREDSTVA I MATERIJALI ZA PAKOVANJE

Hale 7 i 7a, 8a, 9 i 10 interpack-a su od najvećeg značaja za industriju pakovanja.

Ovde posetioci mogu da vide bar trećinu od ukupnog broja izlagača, sa kompletnim asortimanom sirovina, materijala, pomoćnih sredstava i finalnih proizvoda za pakovanje.

Ova izložba u 5 hala je sama za sebe najveći sajamski događaj u svetu oblasti ambalaže, što interpack čini jedinstvenim.

Na štandovima su zastupljene sve vrste materijala za pakovanje, a posebno je velik broj inovacija u oblasti održivosti i očuvanja resursa, na primer kroz korišćenje novih materijala, održivih sirovina ili povećanje količine reciklata u ambalaži.

ETIKETIRANJE, OBELEŽAVANJE, DORADA

Pakovanje je nosilac važnih informacija – ono može informisati , ukrasiti , individualizovati .

Kako se to može primeniti na različite proizvode i zahteve proizvođača, pitanje je na koje će odgovor dati izlagači u halama 8a i 8b.

Ovde će biti mašine za tehnologiju etiketiranja i obeležavanja, a njihovu ponudu upotpunjuju rešenja iz oblasti sredstava za pakovanje i integrisane ambalažne štampe.

KOMPONENTE

“Svaki deo je važan“ je moto sajma komponenti , koji se održava paralelno sa interpackom kao samostalni događaj.

Tu se mogu pronać i kompanije koje nude pogonsku tehniku, kontrolne jedinice i senzore, proizvode za industrijsko snimanje, tehnologiju rukovanja, industrijski softver i komunikaciju, kao i sveobuhvatne sisteme automatizacije za industriju ambalaže.

Prisutni su i mašinski delovi, komponente i oprema, periferni uređaji kao i pomoć na sredstva za pakovanje.

Privremena hala 18, smeštena između hala 10 i 16, čini ovu izložbu pristupačnom svim posetiocima interpack-a.

PRIPREMITE SE NA NAJBOLJI NAČIN

Izlagači sajma interpack mogu pojedinačno predstaviti svoje proizvode, inovacije i kontakt osobe u bazi izlagača i proizvoda nekoliko meseci pre početka sajma.

Baza izlagača i proizvoda je već sada dostupna na www.interpack.com i redovno se ažurira sa novim informacijama i proizvodima.

Posetioci mogu da se registruju na sajtu i obeleže izlagače koji ih interesuju, stupe sa njima u kontakt i tako isplaniraju optimalnu posetu vodećem svetskom događaju za industriju pakovanja.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti