Rešenja za proizvodnju i uštedu energije, pametni gradovi, korišćenje otpada postaju sve sofisticiraniji

Komentari: 3

Izložbe i konferencije EE i VEI, Smart Cities i Save the Planet kombinuju vruće teme kao što su: energetska efikasnost, obnovljiva energija, pametni gradovi, upravljanje otpadom i recikliranje (16-18. aprila, Sofija, Bugarska).

Dolazak na novo tržište i usvajanje ovim tržištem, pokretanje proizvoda, uspostavljanje kontakata sa potencijalnim kupcima, distributerima, opštinama – to je samo deo razloga za učešće izlagača – vodeće kompanije iz Austrije, Bugarske, Nemačke, Grčke, Italije, Poljske, Rumunije i Švajcarske. Desetu godinu za redom izgrađen je austrijski paviljon.

„U nastojanju da stvorimo odlično poslovno okruženje tokom naših izložbi 2019. godine, proširili smo svoje promotivne opcije“ – obaveštavaju organizatori iz Via Ekcpo. „Ovo uključuje: objavljivanje intervjua sa učesnicima, nove proizvode na sajtu događaja, u biltenima i u društvenim mrežama, najavljivanje zemalja u kojima kompanije traže partnere, itd.“ – dodaju iz Via Ekspo.

Koje inovacije će biti predstavljene?

Herc Bugarska objavljuje najznačajnije proizvode za EE i VEI. To su: prvi kotao na drvene piljevine Herz firematic Condensation 20/35 i toplotna pumpa Vazduh-Vazduh sa inverterskom tehnologijom „commotherm LWi-Split 9-16“.

„U Sofiji ćemo predstaviti zelene gasne turbine, koje se odlikuju izuzetnom snagom, efikasnošću i najnižim nivoom emisija azotnog oksida“ – kaže Kristian Atanasoviči, menadžer za razvoj poslovanja u Kawasaki Gas Turbine Europe. Kompanija proširuje svoju poziciju u jugoistočnoj Evropi.

Atraktivne predloge će demonstrirati Kuore Term, kao što su peći na pelet i kotlovi Ravelli sa visokim stepenom automatizacije, Omnium Kontraktors (termopumpeni sistemi Ochsner kompaktnih dimenzija i premijum kvaliteta), Kahl (sistemi za proizvodnju peleta) Belfrie (oprema za biogas postrojenja), Hitachi Zosen Inova (energija od odpadaka), Uniconfort, KBE Bioenergie i drugi.

Green Embeded Systems ima debi na izložbi Smart Cities. Naglasak će biti na direktnom meraču jednosmerne struje od 60A za kućnu upotrebu sa ugrađenim Wi-Fi i standardnim dimenzijama osigurača – što se definiše kao novost na globalnom tržištu.

VAiOS će pružiti rešenja za kućnu i industrijsku automatizaciju, sisteme za video nadzor i za detekciju i najavljivanje požara, za kontrolu pristupa.

Drugi učesnik je Intrakom Telekom, globalni ponuđač softverskih rešenja: Internet stvari, inteligentno merenje, osvetljenje, praćenje saobraćaja, sistemi parkiranja, e-zdravstvo i još mnogo toga.

Kako zaštititi sebe i svoju imovinu u slučaju zemljotresa? Odgovor daje iSentinel® – inteligentni sistem koji automatski preduzima sve potrebne mere kako bi zaštitio ljude koji stanuju u zgradama i njihovu imovinu.

Izložbi Save the Planet pridružili su se EREMA, Europlast Kunststoffbehälterindustrie GmbH, Lindner-Recyclingtech, Gebrüder Paschev (partner BS, Sesotec, Vecoplan, STF, MAS) i drugi. Oni će predstaviti novosti u upravljanju otpadom, sakupljanju, transportovanju, odlaganju, tretmanu i recikliranju otpada, proizvodnji biomase i kompostiranju.

Paralelne konferencije će razmotriti nove trendove i dobre prakse koje se mogu pozajmiti i uspešno primeniti u jugoistočnoj Evropi. Među temama će biti: Finansiranje projekata, Bioenergija, Inteligentno upravno upravljanje i Kružna ekonomija.

„Budućnost pripada zelenim tehnologijama – neka ih predstavimo zajedno“ – prizivaju organizatori iz Via Ekcpo. „Iskoristite prednost da budete između prvih u svojoj oblasti, tako što ćete proširiti svoju partnersku mrežu“ – smatraju oni.

www.viaexpo.com

3 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Nikola Mirković
06.02.2019 13:32
Slažem se, komentar stvarno nije na mestu....časopis Industrija je veoma lepo promovisao Vaš rad. I stalno je otvoren poziv da naši naučnici, inžinjeri i ostali svoje vizije i proizvode promovišu preko Industrije, a vi dobro znate da takve stvari ne naplaćujemo.
Srdačan pozdrav. Odgovori
OSTOJA RAJIĆ
06.02.2019 11:16
FORSIRATE SAMO STRANCE, VEROVATNO JE PROVIZIJA VELIKA. Odgovori
Stevan Jovičić - urednik portala industrija.rs
06.02.2019 11:35
Poštovani Ostoja,

Promovisali smo i Vaše patente, pisali o Vama u časopisu, besplatno, bez ikakve provizije. Ako se ne sećate, mogu Vam pokazati časopis, mada smo isti i Vama na adresu slali. Tako da smatram da ovaj komentar zaista nije na mestu. Svakako je Vaše pravo da napišete svoje mišljenje.
Srdačan pozdrav

Ostavi komentar

Klijenti