Renault pokrenuo program digitalizacije proizvodnje

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Francuski proizvođač automobila Reno pokrenuo je novi program za digitalizaciju celokupnog procesa proizvodnje, od prvih skica do gotovog proizvoda.

Uz pomoć Metaverse industrijskog okruženja, grupa očekuje uštedu od 320 miliona evra do 2025. godine, skratiti vreme isporuke vozila i prepoloviti ugljenični otisak u proizvodnji vozila.

Industrijsko okruženje Metaverse sastoji se od četiri dimenzije: masovno prikupljanje podataka, blizanci digitalnih procesa, povezanost ekosistema lanca snabdevanja i skup naprednih tehnologija, objasnila je Grupa Renault u saopštenju za štampu.

„Svakodnevno se prikupi milijardu podataka u industrijskim pogonima Reno grupe.

„Metaverse nudi kontrolu u realnom vremenu, što omogućava povećanje fleksibilnosti i prilagodljivosti industrijskih operacija, kao i kvaliteta proizvodnje i lanca snabdevanja ili logistike“, objasnio je direktor industrije Grupe Renault Hose Visente de los Mozos.

Grupa je razvila platformu za masovno prikupljanje i standardizaciju podataka, uz pomoć koje prikupljaju podatke iz svih svojih industrijskih pogona. Prikupljeni podaci se unose u Metaverse, pružajući polugu za kontrolu performansi proizvodnih procesa u realnom vremenu.

U Renou su zatim svoju fizičku robu modelovali u digitalne blizance. Dakle, svaka fabrika ima svoj snimak u digitalnom okruženju. Sa ekosistemom lanca snabdevanja, oni su takođe digitalizovali lanac snabdevanja.

Metaverse će do 2025. godine omogućiti uštedu od 320 miliona evra, čemu treba dodati još 260 miliona uštede na zalihama, 60 odsto skraćenja vremena isporuke vozila, 50 odsto smanjenja ugljičnog otiska proizvodnje vozila i doprinos Smanjenje troškova garancije za 60 odsto, procenjuje grupa.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti