Premijera na Hanover Messe 2024: Softing Industrial predstavio je edgeGate - hardverski gateway za industrijske edge i cloud aplikacije

Komentari: 0

Softing Industrial (Distributer: Buxbaum Automation) predstavio je svoj novi edgeGate na Hanover Messe 2024 – hardversko rešenje bez održavanja za prenos proizvodnih podataka sa PLC i CNC kontrolera na edge i cloud okruženja.

edgeGate pojednostavljuje pristup programabilnim logičkim kontrolerima (PLC) i kompjuterizovanim numeričkim kontrolerima (CNC).

Omogućava besprekornu i sigurnu integraciju podataka u napredne sisteme upravljanja kao što su Resource-Planning (ERP), Manufacturing Execution System (MES), i Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA).

Ova integracija je dostupna kako za nove tako i za već uspostavljene objekte.

Komunikacija preko OPC Unified Architecture (OPC UA) obezbeđuje robusnu i pouzdanu vezu.

Pored toga, edgeGate obezbeđuje Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) funkcionalnost.

Ova karakteristika olakšava direktnu integraciju mašine I podatke, u privatne ili javne IoT aplikacije. Implementacija MQTT je generička i kompatibilna sa više cloud dobavljača.

Kao OPC UA standard, MQTT podržava niz sigurnosnih mehanizama uključujući šifrovane veze, sertifikate i autentifikaciju korisnika.

Ove karakteristike zajedno značajno poboljšavaju bezbednost podataka.

edgeGate je praktično bez održavanja i omogućava povezivanje sa kontrolerima bez mešanja u postojeće sisteme.

Podržani kontroleri uključuju Siemens Simatic PLC, Siemens Sinumerik controller, Fanuc CNC controller, Modbus TCP, Allen-Bradley PLC, or OPC UA Client mašinske podatke.

On pruža jednostavan web interfejs za brzu konfiguraciju aplikacije kao i dodatni sigurnosni sloj i šifrovanje komunikacije.

Mogućnosti edgeGate-a mogu se proširiti integracijom edgeConnector proizvoda kompanije Softing Industrial, koji nude slične funkcionalnosti u verziji softvera zasnovanoj na Docker-u.

Još jedan kompatibilan proizvod je Softing-ov softver edgeAggregator zasnovan na Docker-u koji obezbeđuje nivo integracije podataka OPC UA.

„Zadovoljstvo nam je što možemo da ponudimo hardversko rešenje koje dopunjuje naš Docker softver kreiran po potrebi kupca“, kaže Abel Jimenez, Product Manager at Softing Industrial Automation.

„edgeGate pojednostavljuje povezivanje PLC i CNC kontrolera do sistema upravljanja sa robusnim komunikacionim funkcijama kao što su OPC UA i MQTT i povećava efikasnost.

edgeGate nudi sveobuhvatno rešenje za integraciju podataka koje je samostalno ili može biti prošireno od Softingovog softvera edgeConnector i edgeAggregator zasnovanog na Docker-u."

O Buxbaum Automation:

BUXBAUM AUTOMATION je 1996. godine osnovao Dietmar Buxbaum.

Od tada, BUXBAUM AUTOMATION predstavlja dugu seriju uspešnih projekata za industrijsku komunikaciju, identifikaciju i obradu slika.

Od samog početka, BUXBAUM AUTOMATION je započeo saradnju sa vodećim svetskim dobavljačima rešenja u oblasti automatizacije kako bi svojim kupcima mogao da ponudi proizvode visokog kvaliteta.

Jedna od fokusnih tačaka kompanije je kompetentno savetovanje o implementaciji industrijske komunikacije i integracije podataka.

Od 2009. godine BUXBAUM AUTOMATION je deo Softing grupe, u većinskom vlasništvu.

Za više informacija, posetite posetite https://myAUTOMATION.at

Buxbaum Automation GmbH
Hr. Dipl. Wirt. Ing. (FH) Dietmar Buxbaum, GF
Telefon +43 720 704560
Telefax +43 720 704560 10
E-mail: office@myautomation.at
Internet: https://myautomation.at

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti