Predstavljamo 3D štampač Mark X

Komentari: 0

IB-CADDY D.O.O. predstavlja novi 3D štampač - Mark X. Performanse, preciznost i kvalitet u jednom štampaču. Mark X štampač kombinuje snagu i kvalitet Markforged materijala sa novom, većom radnom površinom i većom preciznošću.

Neke od naših omiljenih radnih karakteristika su:

Veći radni obim

Najočiglednija promena kod Mark X je njegova veličina. Radna zapremina je 330 mm x 250 mm x 200 mm (XYZ). To znači, da lako možemo štampati velike komade sa veoma kvalitetnim materijalima iz Markforged ponude. Tako možemo da štampamo i delove za razne aplikacije, od protetike do industrijskih alata.

Mark X uključuje ormar za alate i podlogu za skladištenje, i samim tim, uprkos svojoj veličini, može da stoji u kancelariji, radionici ili laboratoriji.


Provera štampe

Mark X se razlikuje od prethodnih Markforged štampača po grupi senzora, koji čine da Mark X deluje kao inteligentna, integrisana mašina. Među senzorima su integrisani enkoderi na ekstruderima.

Uključen je, takođe, mikrometar za proveru štampanog materiala prilikom štampe. Bira se sloj na kojem se proverava da li su kritični uglovi u opsegu tolerancije. Ova funkcija služi da se lako i brzo detektuju loši proizvodi i zaustavi štampanje. Tako se štedi materijal koji se koristi i vreme štampanja, i stvara povratna veza između CAD modela i štampanog proizvoda.

Veća tačnost

Mark X ima poboljšanu ponovljivost na svojoj najkorisnijoj površini, sa ciljem jače konstrukcije i bolje štamparske ploče. Iz tog razloga, preciznost štampanja Z sloja može se lako smanjiti do 50 mikrona. To daje veoma detaljne komade sa preciznom glatkoćom. 

Zašto Mark X?

Mnogi ljudi koji se odlučuju za štampače, moraju napraviti kompromis u performansama, preciznosti i kvalitetu. Osim toga, velika radna površina Mark X nudi sva tri: snagu metala, ekstremnu tačnost zbog povratne veze laserskog mikrometra i vrlo glatke površine.

Kada je tu Mark X štampač, ne treba praviti kompromis! 

IB-CADDY D.O.O.
DUNAJSKA CESTA 106
SI-1000 LJUBLJANA
tel.: +386 (0)1 566 12 55
e-mail: info@ib-caddy.com

 


O Autoru

Tekst pripremila: Aleksandra Kralj, IB-CADDY D.O.O.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti