Otvoren preduzetnički hab u Subotici

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Za više od 6.000 preduzetnika Severnobačkog okruga, Privredna komora Srbije otvorila je danas u Subotici preduzetnički hab, kako bi podržala dalji razvoj ovog vida poslovanja i ohrabrila mlade ljude da počnu sopstveni biznis.

Preduzetnički hab u PKS-RPK Subotica biće podrška ne samo preduzetnicima, omladinskom, ženskom i socijalnom preduzetništvu, već i investitorima koji planiraju da ulažu u ovaj region koji beleži značajan priliv direktnih stranih investicija i spoljnotrgovinski suficit.

„Do sada su otvoreni preduzetnički habovi u Novom Sadu, Kragujevcu i Kruševcu, a planiramo otvaranje i u regionalnim komorama u drugim gradovima. Privredna komora Srbije podigla je preduzetništvo na viši nivo jačanjem Sektora preduzetništva i formiranjem Parlamenta preduzetnika PKS, najvišeg organa odlučivanja preduzetnika u Srbiji“, izjavila je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS.

Otvaranjem habova i ovim vidom podrške preduzetnicima, Komora implementira novi poslovni model povećanja konkurentnosti privrede i podsticanja regionalnog razvoja, naglasila je Simanić.

„Regionalna privredna komora Severnobačkog upravnog okruga sastavni je deo mreže jedinstvenog komorskog sistema Srbije. Zastupa interese i stavove privrednika regiona, učešćem u kreiranju zakona, drugih propisa i mera ekonomske politike, a preko novootvorenog haba zastupa i interese preduzetnika koji predstavljaju značajan deo privredne strukture regiona“, istakla je Biljana Štavljanin, v.d. direktora Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga.

Region koji pokriva naša privredna komora godinama je veoma atraktivan za investitore, što dokazuje i veliki broj ulaganja, preko 50, kao i Slobodna zona „Subotica“, jedna od najuspešnijih u Srbiji, dodala je Štavljanin.

Hab podrazumeva moderno poslovanje bez tradicionalne kancelarije, organizovanje raznih edukativnih sadržaja koji omogućavaju preduzetnicima da se upoznaju sa propisima, izvorima finansiranja i podsticajima, kao i drugim benefitima.

Nakon otvaranja preduzetničkog haba, u RPK Subotica predstavljena je aplikacija PKS partner i održana radionica „Agilni razvoj i agilno poslovanje“.

PKS Partner je nova usluga Privredne komore Srbije koja predstavlja standard za poslovne informacije. Sadrži sva registrovana pravna lica u Srbiji i informacije o njihovom poslovanju, a dostupna je besplatno svim privrednicima. Neke od najznačajnijih funkcionalnosti su praćenje promena kod firmi koje su važne za poslovanje, zatim pronalazak novih poslovnih partnera, kupaca, dobavljača, provera kako oni posluju, kao i praćenje konkurencije i analiza tržišta.

Povodom otvaranja haba u Subotici, Sektor preduzetništva PKS omogućio je preduzetnicima Severnobačkog okruga da u narednih mesec dana besplatno koriste i napredne sekcije aplikacije PKS partner.

Govoreći o agilnom poslovanju, Dragana Nerandžić, direktorka kompanije „Life in harmony“ istakla je da agilno poslovanje dobija sve više na značaju u odnosu na tradicionalne oblike poslovanja posebno u inovativnim kompanijama, kao i u firmama koje su fokusirane na digitalizaciju poslovnih procesa.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti