OPC UA SDK sada sa OPC UA Pub/Sub preko MQTT - za ciljani prenos podataka koji štedi resurse

Komentari: 0
Fotografija od: Buxbaum

Softing Industrial (Distributer: Buxbaum Automation) je proširio funkcionalnost svog OPC UA C++ SDK (Softvare Development Kit) sa novom verzijom 6.30.

Prenos podataka korišćenjem OPC UA Pub/Sub (Izdavač/Pretplatnik) preko MQTT-a (Message Queuing Telemetry Transport) sada je moguć pored prethodno dostupnog UDAP protokola (Univerzalni procesor za povećanje podataka).

Nova implementacija podržava i široko korišćenu MQTT verziju 3.x i novu verziju 5.0.

Sigurnost podataka je zagarantovana šifrovanjem komunikacije pomoću SSL-a (Secure Sockets Layer).

Jednostavna evaluacija podataka na nivou aplikacije je moguća jer OPC UA JSON kodiranje (Java Script Object Notation) služi kao format prenosa.

Prenos podataka sa Pub/Sub preko MQTT-a nudi mnoge prednosti korisnicima.

Ovi uključuju:

• Skalabilnost: Pub/Sub preko MQTT-a može se lako skalirati na veliki broj uređaja ili pretplatnika bez ugrožavanja performansi.

• Efikasnost: Opterećenje protokola sa MQTT je malo, što čini prenos podataka efikasnim i štedi resurse.

• Pouzdanost: MQTT obezbeđuje mehanizme za kvalitet usluge (QoS), koji omogućavaju kontrolu isporuke poruka i osiguravaju da se poruke isporučuju pouzdano u zavisnosti od zahteva slučaja upotrebe.

• Fleksibilnost: Zahvaljujući jasnom razdvajanju izdavača i pretplatnika, MQTT omogućava fleksibilnu i dinamičnu komunikaciju između različitih uređaja i aplikacija, što je posebno pogodno za distribuirane sisteme ili IoT.

OPC UA C++ SDK dostupan je za Windows, Linux i VxWorks.

Programerima, integratorima sistama i proizvođačima uređaja i kontrola nudi jednostavan i brz način integracije OPC UA u njihove aplikacije za automatizaciju i Industriju 4.0. 

Sveobuhvatna kolekcija biblioteka sa konciznim, jasno dokumentovanim programskim interfejsom, kao i odgovarajućim primerima aplikacija, kao i alati za testiranje i simulaciju uključeni su u softverski paket i omogućavaju brzo plasiranje na tržište.

Svi SDK-ovi  imaju OPC UA Testlab sertifikat.

Korisnici stoga mogu biti sigurni da biraju najsigurnije i najbrži put do usaglašenih, robusnih i OPC UA proizvoda visokih performansi.

Demo verzija sa punom funkcionalnošću i ograničenim vremenom rada kao i detaljne napomene o izdanju i tehnički listovi dostupni su za preuzimanje na web stranici Softing Industrial.

O Buxbaum Automation

BUXBAUM AUTOMATION je 1996. godine osnovao Dietmar Buxbaum.

Od tada, BUXBAUM AUTOMATION predstavlja dugu seriju uspešnih projekata za industrijsku komunikaciju, identifikaciju i obradu slika.

Od samog početka, BUXBAUM AUTOMATION je stupio u saradnju sa vodećim svetskim dobavljačima rešenja u oblasti automatizacije kako bi svojim kupcima mogao da ponudi proizvode visokog kvaliteta.

Jedna od fokusnih tačaka kompanije je kompetentno savetovanje o implementaciji industrijske komunikacije i integracije podataka.

Od 2009. godine, BUXBAUM AUTOMATION je deo Softing grupe u većinskom vlasništvu.

Za više informacija posetite https://myAUTOMATION.at

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti