Održani jubilarni 25. Ecomondo i 15. Key Energy u Riminiju

Komentari: 0
Fotografija od: Industrija

Od 08 – 11. novembra 2022. godine, Rimini, tačnije Rimini Expo Centar, ponovo je bio domaćin dobro poznatog sajma ECOMONDO.

Uz veliki broj izlagača i posetilaca iz celog sveta - izdanje 2022. označilo je važnu prekretnicu za Ecomondo: njegovih prvih 25 godina!

I ove godine, a posle tri duge godine konačno bez ikakvih korona mera, ograničenja i zabrana, deo redakcije časopisa Industrija bio je u prilici da prisustvuje 25. izdanju Ecomondo, kao i 15. izdanju Key Energy.

Oba izdanja bila su usmerena na ekološku i energetsku tranziciju.

Na više od 100.000 kvadratnih metara Rimini Expo centra, glavni učesnici obe izložbe bili su privatne i javne kompanije, lokalne samouprave, kao i mnoga naučna veća.

Treba naglasiti da su na sajmu prisustvovale i Evropska komisija, Ministarstvo ekološke tranzicije, Ministarstvo za ekonomski razvoj, ITA - Italijanska trgovinska agencija, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo poljoprivredne hrane i šumarske politike, Regija Emilia-Romagna i Fondacija za održivi razvoj dionici, ENEA, ANEV, Italia Solare, FISE Unicircular, UNACEA, CIB, CIG, CONAI, ANIE Federacija, ANFIA, UTILITALIA, ANIA u H2IT.

Učesnici sajma, kojih je svake godine sve više, sa velikim brojem posetilaca kako iz Italije, tako i iz Evrope, pa čak i celog sveta, pokazatelj su da je ECOMONDO lider u zelenoj i cirkularnoj ekonomiji i izazovima životne sredine.

Pored Ecomonda, treba spomenuti i Key Energy koji je upotpunio sliku evropske ekonomske politike za dekarbonizaciju, sa fokusom na energetsku efikasnost.

Pre novembarskog sajma u Riminiju, Ecomondo i Key Energy organizovali su niz međunarodnih događaja kako bi obeležili faze ekološke i energetske tranzicije.

I da ne bude da se poseta Riminiju svela samo na sajamska dešavanja, imali smo prilike da nakon radnog dana, uživamo u lepotama Riminija, a iskoristili smo priliku da obiđemo i San Marino.

Čak i zemljotres koji je pogodio Rimini baš u periodu kada smo bili, a koji nije bio ni malo prijatan niti bezopasan, nije uspeo da „pokvari“ utisak kvalitetnog i odlično organizovanog sajma, kao ni lepote Riminija.

Detaljniji izveštaj sa sajma ECOMONDO čitajte u decembarskom jubilarnom 100-tom broju časopisa Industrija.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti