Od 29. oktobra zimski red letenja na Aerodromu Nikola Tesla

Komentari: 0

Zimski red letenja na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu počinje od nedelje, 29. oktobra 2017. godine i važiće do subote, 24. marta 2018. godine.

Kako je navedeno u saopštenju Aerodroma Beograd, tokom zimske sezone 26 aviokompanija putnicima u redovnom aviosaobraćaju omogućuje direktne letove ka 62 destinacije u 36 država na 4 kontinenta.

Prema najavama, nacionalna aviokompanija Air Serbia nastaviće letove za Veneciju koje je započela tokom letnje sezone, dok će za jedan biti uvećan broj nedeljnih letova za Cirih.

Kineska aviokompanija Hainan Airlines nastaviće da obavlja 2 leta nedeljno za Peking, preko Praga. Takođe, aviokompanija Transavia Airlines nastaviće 3 leta nedeljno za Amsterdam, a broj letova biće od kraja februara dupliran, zatim turski AtlasGlobal 5 letova nedeljno za aerodrom Ataturk u Istanbulu, a niskotarifni Wizz Air po 2 leta nedeljno za Fridrihshafen, Hanover i Maltu, dok će letove za Nirnberg obavljati do 10. novembra.

Aviokompanija Austrian Airlines će tokom zimske sezone imati 21 let nedeljno za Beč. Qatar Airways će za Dohu obavljati svakodnevne letove, što je uvećanje od 3 nedeljna leta, a istovremeno će u saobraćaj uvesti avion većeg kapaciteta, Airbus A321. Rumunski TAROM i niskotarifni easyJet za jedan će uvećati broj nedeljnih letova za Bukurešt, odnosno Ženevu.

Tokom zimske sezone grčki Aegean Airlines planira uvećanje kapaciteta za oko 25%, a Alitalia i LOT će za oko 20% uvećati kapacitet na letovima za Rim i Varšavu.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada je i najveća potražnja, nacionalna aviokompanija uvešće dodatne letove ka 16 destinacija iz svoje mreže, kao i seriju letova do Sankt Peterburga. Takođe, Wizz Air u ovom periodu planira dodatne letove ka Memingenu, Geteborgu, Larnaki, Malmeu i aerodromu Skavsta u Stokholmu.

Tokom ovogodišnje zimske sezone, dve izraelske aviokompanije, Israir Airlines i Arkia Israeli Airlines nastaviće serije čarter letova između Beograda i Tel Aviva.

Predviđeno je da u špicu zimske sezone nedeljno bude obavljeno ukupno 910 povratnih letova, što je 3,6% više nego prethodne zimske sezone, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti