Od 11. do 15. juna otvaraju se kapije evropskog poslovnog festivala - CEBIT 2018

Komentari: 0
Fotografija od: Industrija

Hanover je glavni grad Donje Saksonije, centar severne Nemačke i 13. grad po veličini u državi. Pored velikog broja muzeja, galerija, pozorišta, zatim izuzetno lepih parkova i bašti, Hanover se razlikuje od drugih gradova Nemačke i poznat je u celom svetu i po tome što se najpravilniji nemački jezik upravo govori u Hanoveru.

On je i IT centar sveta tokom meseca održavanja CeBIT-a, i mesto koje za nedelju dana ugosti onoliko gostiju koliko ima i stanovnika (oko pola miliona).

Nešto manje od mesec dana pre otvaranja vodećeg evropskog poslovnog festivala za inovacije i digitalizaciju, tačnije 15. maja 2018. godine održana je konferencija za medije u gradskoj većnici Rathaus u Hanoveru, na kojoj je direktor CeBIT-a i član upravnog odbora Deutsche Messe-a Oliver Freze rekao da je novi CeBIT sajam, konferencijski i mrežni događaj sve u jednom, a takav format čini digitalizacijsko putovanje koje je stvarno impresivno iskustvo.

Oko 30 kompanija su prezentacijom od po 2 minuta najavile svoje učešće na ovogodišnjem CeBIT-u, takođe moglo se prisustvovati vrlo interesantnom predstavljanju prvog emocionalnog robota dizajniranog da bude asistent. Pepper je zanimljiv humanoidni robot sposoban da reaguje na glas čoveka.

On analizira izraze i glasovne tonove, koristeći najnovije napredovanje u prepoznavanju glasova. On može dati informacije o proizvodima i uslugama, pružiti dobrodošlicu i kretati se, kao i brojne druge funkcije.

Ovogodišnji CeBIT odlikuje se brojnim inovacijama i promenama, pa pored sajamskog predstavljanja kompanija, organizatori su se pobrinuli i za različite festivalske manifestacije u celom gradu Hanoveru, koje će posetiocima pružiti da uživaju kako u stručnom delu sajma tako i u veoma informativnom programu.

CEBIT 2018 pokriće sve aspekte digitalne tehnologije i sastoji se iz više zasebnih celina:

•d!conomy– predstavlja centralni deo CEBIT-a namenjen B2B predstavljanju, povezivanju kompanija i generisanju lead-ova.

•d!tec– Deo posvećen startapovima i kompanijama koje nude svoja inovativna rešenja, predstaviće se u tri hale. Učestvovaće više od 350 startapova koji će se predstaviti i stvoriti mogućnost za povezivanjem sa investitorima.

•d!talk– Platforma gde će okupiti oko 600 govornika iz različitih zemalja, odnosno globalne mislioce i poslovne eksperte i pionire digitalizacije, koji će razmenjivati svoja mišljenja.

•d!campus– Dešavaće se na zatvorenom i otvorenom prostoru i činiće festivalski deo CEBIT-a, sa dosta bina za nastupe bendova i dj-eva, kioscima sa raznovrsnom hranom, uličnim umetnicima, rolerkosterima i ostalim zabavnim sadržajima. U osnovi manifestacija je posvećena elektronskoj zabavi u najširem smislu, i uz opuštenu atmosferu učesnici mogu ostvariti međusobnu interakciju i komunikaciju.

Celokupan program možete pogledati na zvaničnom sajtu CeBIT-a www.cebit.de/en/ .

Fokus mora biti na ljudima, a ne na tehnologiji. Neophodno je da se lično sastanete na ovom sajmu. Zato što je mrežno povezivanje ključ uspeha.

Za pitanja možete se obratiti zvaničnom zastupniku sajma CEBIT, firmi ProExpo iz Beograda (tel: 011/2659-210 / email: info@proexpo.co.rs).

O Autoru

Snežana Stanojević

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti