Novi prenosni brojač čestica za analizu ulja Parker icount LaserCM30

Komentari: 0

Parker je pustio na tržište novi terenski dijagnostički uređaj Parker icount LaserCM30 (LCM30), koji serviserima pruža mogućnost brze i jednostavne procene čistoće hidraulične tečnosti ili ulja.

Kao nova generacija, LCM30 nudi postupke ispitivanja za manje od 90 sekundi. Na ovom monitoru su predstavljeni višestruki izveštaji o čistoći ISO 4406, NAS 1638, AS4059 i GOST, unos podataka i integralno štampanje.

Uz optičko skeniranje kontrolisano mikroprocesorom, LCM30 pruža tačno merenje čestica u opsegu kalibracije od ISO 0 do ISO 22, bez zasićenja monitora. Čestice se mere foto diodom koja pretvara intenzitet svetlosti u izlazni napon, koji se beleži u vremenu.

Kako se čestica kreće kroz prozor, količina izgubljene svetlosti proporcionalna je veličini čestice. Ovo smanjenje napona se meri i čuva u računaru LCM30 u jednom od šest kanala u skladu sa veličinom čestica. Dodatne veličine se izračunavaju za referentne svrhe.

Očitavanja se prikazuju na ručnom LCD-u u prihvaćenim ISO / AS i NAS standardima, spremnim za štampu u štampanoj formi ili za preuzimanje sa računara RS232. Ugrađeni računar omogućava čuvanje do 1000 rezultata ispitivanja.

Kompaktan, lagan za upotrebu dizajn izdvaja LCM30 od ostalih prenosnih monitora čestica na tržištu. Rukovanje uređajem se svodi na jednostavno pritiskanja dugmeta za pokretanje na ugrađenoj tastaturi. Posebna dijagnostika je ugrađena u mikroprocesorsku kontrolu LCM30, kako bi se osiguralo efikasno ispitivanje nadzora kontaminacije uljnih sistema i tečnih goriva, što štedi vreme i štedi novac.

Nadgledanje kontaminacije je sada moguće i tokom rada aplikacije, čime se smanjuje vreme zastoja u proizvodnji.

Izvor: Parker Hannifin Sales CEE s.r.o., Češka Republika - Podružnica Novo mesto
tel.: +386 (0)7 337 66 50,
e-mail: parker.slovenia@parker.com,
vebsajt: www.parker.com, Miha Šteger

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti