Novi pravilnik o kvalitetu jaja - obavezno obeležavanje direktnom štampom na ljusci

Komentari: 0

U skladu sa novim pravilnikom o kvalitetu jaja, direktno obeležavanje na ljusci postaje obaveza proizvođača jaja za ljudsku upotrebu na teritoriji Republike Srbije od 01.07.2019.

Jaja ’’A’’ klase moraju biti adekvatno obeležena specijalnim, ’’food grade’’ mastilom koje ispunjava propise o upotrebi boje kao prehrambenog aditiva.

’’Elmed’’ d.o.o. je kompanija sa preko 30 godina iskustva na polju obeležavanja, etiketiranja i inspekcije proizvoda. Naša iskustva iz zemalja iz okruženja gde poslujemo i gde smo već rešavali ovakve zahteve, kao i servisna služba sa 12 tehničara te decenijsko iskustvo garantuju da Vam možemo pomoći da rešite ovaj zahtev na obostrano zadovoljstvo.

Kombinovanjem industrijskih Domino ink jet štampača sa EU i FDA direktivama za direktnu štampu na prehrambenim proizvodima, dobijate visok kontrast ispisa na jajima, kvalitetan i pouzdan kod u skladu sa propisima.

Domino AX serije kao jedini štampači sa istinskim ’’service free – do it yourself’’ sistemom – iTechX modulom, unapređenom iPulse glavom za štampu i mogućnostima napredne integracije, svojom ekonomičnošću, optimiziranom potrošnjom mastila i razređivača kao i patentiranim sistemom zaptivanja dizne uz samoispiranje, garantuju rad bez zastoja i savršen start svaki put.

Domino AX350i kao štampač sa dokazanom najmanjom potrošnjom na tržištu, garantuje i najniže troškove eksploatacije. Bezbednost, pouzdanost i ekonomičnost na jednom mestu – Domino AX350i štampač je pravo rešenje za Vaše potrebe.

Ovo je ujedno i prilika za proizvođače da izdvoje svoja jaja na tržištu i učine ih prepoznatljivim te poboljšaju promociju svog brenda.

U mnogim zemljama širom sveta je standardizovano obeležavanje jaja. Dodatno, od proizvođača se traži da pišu informacije direktno po ljusci jajeta ili kartonu za jaja, obično sa datumom ili ostalim informacijama vezanim za proizvod.

Obeležavanje jaja može napraviti dodatni značaj, kako za korisnika tako i za proizvođača, čak i kada se to ne iziskuje zakonskim propisima.

Šta je prednost obeležavanja jaja?

• Povećana transparentnost i bezbednost hrane što direktno motiviše krajnjeg korisnika

• Potpuna sledljivost proizvoda i procesa za proizvođače i potrošače jaja

• Informacija bitna za kupovinu se prosleđuje krajnjem korisniku - uslovi čuvanja živine i način uzgoja

• Povećanje efikasnosti proizvodnje

Osim opreme za direktno obeležavanje jaja, nudimo i rešenja za obeležavanje sekundarnih pakovanja .

Kontaktirajte nas da bismo zajedno sa Vama sagledali uslove Vaše proizvodnje i predložili Vam najbolje rešenje.

office@elmedint.com
www.elmedint.com



 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti