Napredno doziranje i sušenje materijala

Komentari: 0

NAPREDNO DOZIRANJE - MAGUIRE PRODUCTS INC.

Prerađivači plastike u ovom vremenu globalizacije i neprekidnog rasta cena robe i energije su primorani da štede ili unapređuju postojeću proizvodnju kako bi ostali konkurentni. Najveći udeo u krajnjem proizvodu od 50-70% je osnovni materijal (ili meljava) kome se uglavnom dodaje boja i/ili aditivi koji su među najskupljim sirovinama u preradi plastike. Precizno i merljivo doziranje ovih komponenti, presudno utiče na krajnju cenu proizvoda.

Većina prerađivača plastike poseduje volumetrijske dozatore čija preciznost zavisi od nasipne gustine boje ili aditiva. Napredniji način doziranja je prelazak na gravimetrijske dozatore koji poseduju elektronske vagice i doziraju zadati procenat prema težini, čime se eliminiše uticaj nasipne gustine.

Prerađivači plastike širom sveta biraju prvenstveno Maguire gravimetrijske dozatore (blendere). Tri od četiri dozatora kupljena u svetu su proizvedena od strane Maguire Products, Inc. Preko 100 modela omogućavaju doziranje i mešanje do 12 komponenti u količini od nekoliko granula do 3 600 kg/h.

Postavljanjem gravimetrijskog dozatora na mašinu za brizganje plastike ili ekstruder, smanjujete potrošnju boje i aditiva i dobijate detaljan uvid u potrošnju po jedinici proizvoda - očitavanjem sa uređaja, štampanjem ili iz udobnosti kancelarije.

Uštede su tolike da se dozator otplaćuje u roku od nekoliko meseci, pa do nekoliko nedelja zavisno od potrošnje materijala.

Ekskluzivna garancija na delove u trajanju od 5 godina je najduža u industriji i dovoljno govori o kvalitetu.

SUŠENJE MATERIJALA - PLASTIC SYSTEMS

I pored toga što je danas svetski lider u proizvodnji najvećih sušara za PET i ekskluzivni dobavljač sušara, proizvođaču mašina za PET predforme koji drži 80% svetskog tržišta, italijanska kompanija Plastic Systems je bila i ostala inovativna i okrenuta efikasnom sušenju zahtevnih materijala. Nova generacija kompaktnih i energetski efikasnih sušara iz serije DWC i DAC je mnogim korisnicima unapredila i olakšala pripremu i sušenje tehničkih materijala u zahtevnim procesima.

Sušenje materijala ekvivalentno potrošnji LED sijalice - DWC

Nova generacija energetski efikasnih sušara materijala kompanije Plastic Systems, postavlja nove granice pripreme i sušenja materijala sa potrošnjom od 40W/kg za ABS i tačkom rose do -60.

U ovaj uređaj je integrisan niz inovativnih tehnologija: saćasti molekularni apsorpcijski filter, koji osigurava konstantnu tačku orošavanja. Od parametara je potrebno izabrati samo materijal koji će biti sušen. Sve ostalo je automatsko!

Izuzetno kompaktan uređaj se sastoji od sušača vazduha, silosa za materijal i sistema punjenja materijalom koji kontroliše dva prijemnika materijala (punjenje mašine i sušare).

Jedna od glavnih funkcija novog uređaja je integrisani sistem vaganja ispod silosa, koji je spojen sa kontrolerom i naprednim upravljanjem. Sušara tako automatski prepoznaje protok materijala kroz sušaru i automatski podešava sve parametre

sušenja: vreme sušenja, protok vazduha, punjenje sušare, prekidanje sušenja kad je materijal osušen, itd. Sušara doprema onoliko materijala u silos koliko je potrebno da se osuši do idealnih parametara, ali pri tom štedi energiju jer suši tačno
potrebnu količinu materijala.

SUŠENJE MALIH KOLIČINA MATERIJALA – DAC

Sušare iz serije DAC na kompresovani vazduh opremljene molekularnim filterom dale su izuzetne rezultate pri sušenju malih količina materijala za brizganje manjih zahtevnih komada.

Prednost ove sušare je konstantna tačka orošavanja, veoma niske temperature tačke orošavanja (-50), postavljena je direktno na mašinu tako da transport suvog materijala nije potreban, jer materijal ide direktno u plastifikacijsku jedinicu mašine.

I pored upotrebe komprimovanog vazduha kao medija za sušenje, potrošnja energije je na značajno niskom nivou. Upotreba je veoma jednostavna, jer je kontroler opremljen sa predefinisanim receptima sušenja za sve materijale, tako da korisnik treba samo da izabere vrstu materijala i potrošnju u kg/h.

Za sve dodatne informacije u vezi sa preradom plastike, industrijskim hlađenjem i servisiranjem opreme, kontakti rajte nas:

Perotec Systems d.o.o.

Kralja Petra I 19/1, 21400 Bačka Palanka
Mob: +381(0)64 20 70 826
E-mail: info@perotec.com
Web: www.perotec.com



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti