Moć i fleksibilnost - Nova PX serija mašina za brizganje

Komentari: 0

Kao rezultat dugogodišnjeg pažljivog razvoja i testiranja a osluškujući želje i potrebe svojih kupaca, kompanija KraussMaffei razvila je novu, fleksibilniju, precizniju seriju električnih mašina – PX seriju. Ova serija je donela nekoliko radikalnih unapređenja u odnosu na dosadašnje standarde i rešenja.

Odlična prilagodljivost PX serije ogleda se kroz dve osnovne karakteristike. Jedinica za brizganje i jedinica za zatvaranje mogu se kombinovati posebno iz širokog spektra varijanti. Standardne PX mašine dolaze sa većim razmakom između vođica i većim pločama.

Trenutno su dostupne mašine sa jedinicom za zatvaranje od 50 kN do 200 kN i jedinicom za brizganje od 55 do 1 000, dok se do kraja godine očekuje da na tržištu budu dostupne i mašine sa većom jedinicom za zatvaranje od 200 kN. Odlika ove serije je u tome što je moguće izabrati mašinu sa većim razmakom između vođica i većim pločama kao standardnu mašinu.

Na primer, mašina sa većim razmakom između vođica ujedno ima i povećanu maksimalnu težinu alata, što možemo videti na sledećem primeru: mašina PX 51 sa povećanim razmakom između vođica i većim pločama ima maksimalnu težinu alata oko 750 kg dok mašina PX 50 ima maksimalnu težinu alata oko 450 kg.

Jedinica za zatvaranje i jedinica za brizganje takođe mogu biti kombinovane na različite načine. Velika jedinica za zatvaranje, mala jedinica za brizganje – to u proizvodnji znači manje potrebnog prostora. Postoji pet jedinica za brizganje dostupnih za svaku jedinicu za zatvaranje. Svaka jedinica za zatvaranje ima svoj visok nivo performansi i može se naći u kombinaciji sa tri različita prečnika šneke.

PX mašina uspešno može odgovoriti zahtevima svih tipova proizvodnje, kroz širok spektar različitih tipova šneka, kao što su HPS šneka, HPS-M ili HPS-UN tip šneke.

Efikasan i visoko dinamičan sistem makaza sa pet tačaka u kombinaciji sa servodrive tehnologijom omogućava visoku produktivnost uz veoma male troškove i velike uštede. U slučaju kada imamo provoklasnu jedinicu za plastificiranje u kombinaciji sa preciznim drive sistemom, kao rezultat dobijamo konzistentan i konstantno kvalitetan proizvod.

PX serija odlikuje se visokom ekonomičnošću čime se postiže veća ukupna efikasnost i izuzetno mala potrošnja energije u svim uslovima proizvodnje. Potrošnja energije je smanjena za 50% u odnosu na slične električne mašine za brizganje koje se nalaze na tržištu. Ekonomičnost se ogleda i u smanjenoj potrošnji vode za čak 70% i povećanju brzine ciklusa.

Naravno, kao i do sada, svi procesi su kontrolisani pomoću MC6 upravljačke kontrole koja na vrlo jednostavan način omogućava korisniku samostalno kreiranje procesa i otimizaciju u radu.

Sve standardne PX mašine zahvaljujući odličnom kvalitetu rastopa pokrivaju veliki opseg aplikacija u kojima mogu biti korišćene. Ukoliko imate specifične zahteve u proizvodnji i onu mogu biti ispunjeni kroz izbor iz širokog spektra šneka – i za proizvodnju koja zahteva korišćenje visokih temperatura sa, naravno, odgovarajućom zaštitom i izolacijom.

PX je odgovor na sve vaše zahteve za većom fleksibilnošću i uštedama u proizvodnji. 

Ekskluzivni distributer i ovlašćeni serviser za KraussMaffei

NENEL GROUP D.O.O.
Vuka Karadžića 1b
32 300 Gornji Milanovac, Srbija
Tel: 032/722-070
e-mail: info@nenelgroup.com
web: www.nenelgroup.com

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti