Messer predstavio najmoderniju mašinu za sečenje metala

Komentari: 2

Na 62. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća održanom u Beogradu, kompanija Messer Tehnogas AD je predstavila najmoderniji program firme Messer Cutting Systems, vodećeg proizvođača CNC mašina za sečenje metala.

Brojni posetioci Messerovog štanda su imali prilike da uživaju u praktičnoj demonstraciji rada najmodernije kombinovane mašine za rezanje plazmom pod uglom, sa gorionikom za rezanje gasnim plamenom. Mašina poseduje i agregat za bušenje i urezivanje navoja, mogućnost upuštanja glave vijka i razvrtanje (kružno glodanje) otvora.

Ovaj tip mašine, prvi put izložen u Srbiji, predstavlja mašinu koja zadovoljava sve potrebe jednog ozbiljnog proizvođača metalnih konstrukcija, rekao je Dušan Batalo, rukovodilac prodaje opreme za sečenje i zavarivanje i Castolin proizvodnog programa u Messer Tehnogasu.

Pored ovog tipa mašine, Messer proizvodi i mašine za sve vrste termalnog rezanja (gasno-plameno, plazma i lasersko sečenje).

Na štandu Messera, posetiocima je predstavljena i Castolab radionica koja se bavi reparaturnim zavarivanjem, lemljenjem i navarivanjem na teritoriji cele Srbije, nastala 2007. godine. Messerovi i Castolinovi inženjeri su posetiocima predstavili i najnovija rešenja iz domena reparaturnog zavarivanja i navarivanja, kao i tehnologije visokih performansi - HVOF metalizaciju, lasersko i plazma navarivanje.

Mnogobrojnim posetiocima Messerovog štanda su demonstrirane Castolinove specijalne elektrode za reparaturno zavarivanje, kao i široka paleta proizvoda za lemljenje.

Messer Tehnogas je predstavio i trokomponentne gasne smeše posetiocima sajma, zajedno sa Castolinovim visokolegiranim punjenim žicama za zavarivanje iz serije Endotec.

Kompanija Messer Tehnogas AD, koja od 1997. godine posluje u sklopu nemačke grupacije Messer, najveći je proizvođač industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova, kao i opreme za sečenje i zavarivanje u Srbiji i na Balkanu.

U okviru kompanije Messer Tehnogas AD posluje jedinica firme Castolin Eutectic, globalna kompanija koja se bavi antihabajućom zaštitom površina, reparaturom delova u svim industrijskim postrojenjima i proizvodnjom specijalnih dodatnih materijala za zavarivanje i navarivanje u raznim postupcima nanošenja.

Messer Tehnogas AD
Banjički put br. 62,
11090 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 35 37 270
Fax: +381 11 35 37 291
E-mail: prodaja.beograd@messer.rs
Internet: www.messer.rs

2 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Radomir Bradić
17.08.2018 21:50
Poštovani, zainteresovan sam za kupovinu: mašine koja bi najbolje zadovoljila naše potrebe za rezanjem prohromskog lima debljine od 2 do 4 mm. Rezanje treba da bude komjuterski vodjeno. Treba nam čist rez. Radna površina ne treba da bude velika, najmanje 1 x 1 m ili više. Hvala Vam unapred. Odgovori
Srđan Živković
16.09.2018 10:32
Poštovani Radomire,
CNC plazma, laser i gasne sekače imate i u ponudi kompanije Wurth.
Za razliku od ostalih dobavljača, Wurth ima mašine na stanju, gde takođe možete videti kako rade mašine na licu mesta.

Srdačan pozdrav

Ostavi komentar

Klijenti