Lansiran je Partinspect L, prva automatizovana ćelija za 3D merenje na bazi tehnologije AICON skenera

Komentari: 0

Lansiran je Partinspect L, prva automatizovana ćelija za 3D merenje na bazi tehnologije AICON skenera od Hexagonovog Odeljenja za proizvodni softver.

Sa karakterističnom tehnologijom skeniranja pomoću strukturisanog svetla, uparena sa fleksibilnom robotskom rukom i postavljena u formatu modularne ćelije, Partinspect L koristi naprednu tehnologiju automatike, kako bi ispunila sve veće zahteve za velikom brzinom i za merenjem i analizom delova visokog kvaliteta.

Karakteristike sistema su interaktivno automatizovano planiranje skeniranja, kao i sistemi stvaranja staza za robote i izbegavanja prepreka zasnovani na CAD podacima koji pružaju istinsko automatizovano iskustvo sa 3D merenjem, od projektovanja i skeniranja do analize i izveštavanja.

"Ovaj novi format ćelije za merenje za našu tehnologiju AICON skenera čini njihove sposobnosti merenja velikom brzinom, efikasnijim i lakšim za upotrebu", kaže dr Dirk Rieke-Zapp, direktor za komercijalne proizvode za AICON skenere i automatiku u Hexagon-u.

"Pomoću Partinspect L kontrola kvaliteta se velikom brzinom može preneti u oblast proizvodnje bez potrebe za usavršavanjem za sve shopfloor korisnike, nudeći značajno povećanje produktivnosti."

Nakon što se montira i konfiguriše u fabrici, Partinspect L daje "plug-and-play" funkcionalnost koja omogućava postavljanje za manje od dva radna dana i ne zahteva inženjering na licu mesta.

Ćelija daje kompletne i brze rezultate 3D inspekcije za delove dimenzije do 1,5 metara u prečniku/visini i težine do 2.000 kilograma. Partinspect L može se koristiti offline, near-line ili at-line kako bi ponudio kompletnu ili statističku kontrolu kvaliteta, u zavisnosti od zahteva.

Sistem je na raspolaganju u dve konfiguracije – Efficient ili HiEnd – i koristi nekoliko opcija u okviru opsega AICON skenera. Eficient konfiguracija nudi AICON PrimeScan na početnom nivou, dok HiEnd konfiguracija nudi vrhunski AICON StereoScan.

Obe konfiguracije mogu se pojačati DPA Online dodatkom za fotogrametriju radi povećanja preciznosti i kontrole merenja. 

PartInspect L sada se može naručiti od lokalnih predstavnika Hexagona u celom svetu, a prve jedinice već su isporučene u maju 2019.

O Hexagon-ovom Odeljenju za proizvodni softver

Hexagon-ovo Odeljenje za proizvodni softver pomaže industrijskim proizvođačima da razviju današnje revolucionarne tehnologije i proizvode budućnosti.

Osećanja, misli i delovanja - sakupljanje, analiza i aktivna upotreba podataka o merenju – naših zaposlenih, kao vodećih stručnjaka u oblasti metrologije i proizvodnih rešenja, podstiču naše klijente da ubrzaju proizvodnju i pojačaju produktivnost uz poboljšanje kvaliteta proizvoda.

Putem mreže lokalnih servisnih centara, proizvodnih objekata i komercijalnog poslovanja na pet kontinenata, oblikujemo pametne promene u proizvodnji da bismo izgradili svet gde kvalitet upravlja produktivnošću.

Za više informacije, posetite HexagonMI.com

Hexagon je svetski lider u oblasti digitalnih rešenja koja stvaraju Autonomne povezane ekosisteme (ACE). Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) ima približno 18.000 zaposlenih u 50 zemalja i ostvaruje neto prodaju od približno 3,5 milijardi evra.

Saznajte više o ovome na hexagon.com i pratite nas na @HexagonAB.

Tel/Mob: +381 63 21 75 64,
info.rs@hexagon.com
HexagonMI.com
0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti