LAKI, POTPUNO BEZBEDAN FANUC ROBOT ZA ODRŽAVANJE MAŠINA

Komentari: 0

FANUC je razvio novog potpuno pokrivenog robota, LR-10iA/10, koji nije samo lak i kompaktan, već nudi širok radni opseg i visoku otpornost na prašinu i vodu.

Kombinacija male težine, brzine, prenosivosti i njegove zatvorene strukture, čini novi LR-10iA/10 veoma atraktivnim predlogom za aplikacije za održavanje mašina, kao i za zadatke u sektoru logistike.

Uz nosivost zgloba od 10 kg, maksimalni doseg od 1101 mm i težinu od samo 46 kg, moguće je instalirati LR-10iA/10 na različite načine, uključujući pod, plafon ili zid. Mala težina robota ga takođe čini idealnim za montažu na mobilne platforme.

R-10iA/10 ima isti otisak kao i postojeći LR Mate 200iD/7L, ali sa 1,4 puta većim opterećenjem na zglobu i 1,2 puta većim dometom.

Štaviše, njegov standard zašti te IP67 čini robota idealnim za održavanje mašina alatki, gde je prisustvo zagađivača kao što su rashladna tečnost, strugotine i mazivo uobičajeno.

Uz tanak profil, novi robot može da funkcioniše u uskim prostorima unutar radnog omotača mašine alatke, obezbeđujući efikasne operacije utovara i istovara.

Izbor zadataka u logističkoj industriji, gde FANUC poslednjih godina beleži sve već u potražnju, je još jedna primer gde se primena LR-10iA/10 može pokazati veoma korisnim.

Robot podržava najnoviju FANUC-ovu R-30iB Plus kontrolu pored konvencionalnog iPendant-a kao nastavnog uređaja, dok je dostupan i intuitivan tablet TP koji je jednostavan za korišćenje.

Kao i kod svih FANUC robota, moguće je konfigurisati LR-10iA/10 sa senzorima vida i širokim spektrom inteligentnih funkcija koje pomažu u poboljšanju fleksibilnosti .

FANUC je počeo da isporučuje proizvodne jedinice LR-10iA/10 u januaru 2022. godine. Postavljen na mobilna kolica, LR-10iA/10 služi FANUC ROBODRILL-u, naglašavajuć i sposobnost robota da opti mizuje aplikacije za održavanje mašina.

Tokom vremena mirovanja (kada se čeka da se završi ruti na obrade), robot se može videti kako izvodi brze pokrete po više osa kako bi pokazao svoju agilnost i brzinu.

O FANUC-U

Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabričkoj automatizaciji za CNC sisteme upravljanja, robote i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO).

Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije.

Sa 271 FANUC lokacijom širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu u prodaji, tehničkoj podršci, istraživanju i razvoju, logistici i korisničkoj službi.

Za više informacija pratite nas na LinkedIn-u (FANUC Serbia) ili nas kontaktirajte:
FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92a
22330 Nova Pazova, Srbija
Telefon: +381 222150324
Email: info@fanuc.rs
Web: www.fanuc.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti