KONFERENCIJA "POSLOVNI MODELI ZA REALIZACIJU ODRŽIVIH PROJEKATA U OBLASTI BIOENERGIJE"

Komentari: 0

Uz podršku kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, konferenciju organizuju Privredna komora Srbije, Stalna konferencija gradova i opština u okviru projekta "BioVill" i projekat "Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji" koji se sprovodi u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje.

Posebna pažnja u diskusiji tokom konferencije biće posvećena konceptima energetskog zadrugarstva, javno-privatnim partnerstvima za isporuku toplotne energije iz biomase kao i bioneregetskim selima. Na konferenciji će biti predstavljen primer bioenergetskog sela Busingen u Nemačkoj, ali i sela Kostojevići u opštini Bajina Bašta, jedinog sela u Srbiji koje ima sistem daljinskog grejanja i za koji je urađen koncept kako da postane energetski nezavisno selo.

Projekti u oblasti bioenergije su kompleksni projekti, ali svakako izvodljivi što pokazuju pionirski poduhvati u Priboju i Pirotu. Korišćenje biomase za grejanje javnih objekata je moguće realizovati u okviru postojećeg regulativnog okvira u Srbiji. Konkretni poslovni modeli za bioenergetske projekte realizovanih u Srbiji i Nemačkoj su tema konferencije, dok je razmena iskustava iz prakse i upoznavanjem sa izvodljivim poslovnim modelima ključna za održivi razvoj tržišta bioenergije u Srbiji.

Predstavnicima medija biće omogućeno snimanje prvog dela konferencije, a neposredno pre toga od 10:00-10:30 na raspolaganju za izjave će im biti učesnici i organizatori konferencije.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti