Konferencija OIE SRBIJA 2022 održava se 15.septembra u Beogradu

Komentari: 0
Fotografija od: OIE Srbija

Konferencija OIE SRBIJA 2022 biće održana u četvrtak 15. septembra u sali Ivo Andrić hotela Metropol u Beogradu.

Konferenciju organizuje Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i organizacije WindEurope.

Konferenciju otvaraju potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović i direktor Evropske banke za obnovu razvoj za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli.

Konferencija počinje u 9 časova svečanim otvaranjem, dok radni deo počinje u 10 časova i sastojaće se iz pet tematskih panel diskusija:

– Uticaj bezbednosne i ekonomske krize na razvoj OIE projekata (regionalni pogledi);

– Tržišni izazovi, regulatorne prepreke i investicioni ambijent kao ključni elementi za realizaciju vetroparkova i drugih OIE projekata (reč investitora i proizvođača opreme);

– Finansiranje OIE projekata iz ugla vodećih banaka i bankara;

– Razvoj, izgradnja i operativni rad OIE projekata iz ugla eksperata za zaštitu životne sredine;

– Integracije OIE u tržište električne energije (godinu dana kasnije, najveći elektroenergetski eksperti sumiraju svoje projekcije sa prethodne konferencije i daju nova predviđanja).

Među panelistima i moderatorima konferencije OIE SRBIJA 2022 nalaze se čelnici EBRD, Wind Europe, Sekretarijata Energetske zajednice, predstavnici najvažnijih državnih institucija, banaka i najvećih svetskih kompanija.

Kompanija Strauss Adriatic koja za proizvodnju koristi zelenu energiju iz biomase kafene plevice, kao i sopstvene solarne elektrane, služiće čitavog dana Beanz kafu.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti