Konferencija o industriji 4.0 na Zapadnom Balkanu 12. i 13. juna u Novom Sadu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Konferencija "Omogućavanje napretka: Industrija 4.0 na Zapadnom Balkanu" održava se u Novom Sadu 12. i 13. juna.

Cilj konferencije je da okupi ključne institucije, stručnjake iz akademske zajednice, organizacije za podršku biznisu, proizvodne kompanije i međunarodne donatore oko teme digitalne transformacije i industrije 4.0 u regionu, saoopštila je Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske.

Glavni cilj događaja, kako se navodi na sajtu Evropske mreže, jeste identifikacija trenutnih izazova za usvajanje industrije 4.0 od strane proizvodnog sektora i ključnih prioriteta za koordinisani pristup ka povećanju konkurentnosti industrijskog sektora u regionu Zapadnog Balkana.

Takođe, u okviru konferencije će biti prikazane najnovije inovacije i tehnologije koje pokreću digitalnu tranziciju regiona Zapadnog Balkana. Ciljne tehnologije kojih će se ova konferencija dotaći jesu: veštačka inteligencija, internet tehnologije, softver za automatizaciju, pametni uređaji, robobotika, Big Data za industriju i usluge, sajber bezbednost, digitalna i napredna proizvodnja, industrija 4.0 & IoT, logistika 4.0 i ostala industrijska automatizacija.

Ova konferencija predstavlja ključnu platformu za sve zainteresovane strane koje žele da doprinesu digitalnoj transformaciji i napretku industrije na Zapadnom Balkanu.

Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske stoji na raspolaganju zainteresovanim poslovnim subjektima za sva dodatna pitanja i pomoć putem imejla: een@rars-msp.org.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti