Kina pooštrava ispitivanje patenata za najsavremenije industrije

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Vodeći kineski regulator intelektualne svojine saopštio je da je pojačao napore u ispitivanju kako bi bolje zaštitio patente u oblastima veštačke inteligencije (AI), genetske tehnologije i blokčejna, prenosi agencija Sinhua.

Regulator je revidirao standarde ispitivanja za najsavremenije industrije, proširivanjem obima patenata i obezbeđivanjem većeg kvaliteta i efikasnosti ispitivanja, rekao je novinarima Vu Hongćiu, zvaničnik kineske Nacionalne uprave za intelektualnu svojinu.

Da bi podržala naučno-tehnološke inovacije i zaštitu intelektualne svojine u industrijama u nastajanju i novim poslovnim oblicima, Nacionalna uprava je bila otvorenija prema podacima o patentima, formirajući 18 baza podataka o graničnim tehnologijama dostupnim javnosti, dodao je Vu.

Kina koristi intelektualnu svojinu da podstakne inovacije, naročito u zadovoljavanju potražnje za novim tehnologijama i industrijama poslednjih godina.

Na primer, Kina je do 2022. godine obezbedila vodeću poziciju u svetu po broju prijava patenata podnetih za tehnologije veštačke inteligencije, pri čemu je obim osnovne industrije veštačke inteligencije premašio 500 milijardi juana (oko 68,7 milijardi američkih dolara).

Izvor: Beta

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti