JA, PROGRAMER!? - Izazovi i šanse - Informativni događaj Klastera

Komentari: 0

JA, PROGRAMER informativni događaj Klastera organizujemo u saradnji sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju - GIZ, i planiran je 2. novembra sa početkom u 10h u Hotelu Kragujevac

Svedoci smo trenda rasta interesovanja za oblast IT tehnologija i pronalaženja zaposlenja u najbrže rastućoj industriji u Srbiji ali i u celom svetu. Mnogo je priča o tome kako srpska IT industrija raste i kako postoji ogroman deficit u kvalifikovanoj radnoj snazi.

IT kompanije na mnogo načina pokušavaju da popune nedostatak kvalifikovanih IT kadrova i često nude brojne pakete benefita i visoke plate programerima kako bi ih privukli da rade u njihovim kompanijama.

Sa druge strane, programiranje se uvodi kao obavezan predmet u osnovnim školama, visokoškolske institucije menjaju i prilagođavaju obrazovne programe, a sve je više provajdera neformalnih obuka iz oblasti programiranja, pa opet....

NEMA DOVOLJNO PROGRAMERA...

Svako se pita, ali zašto?

Kako bi se pojasnilo mladima, studentima, wannabe programerima, nezaposlenima, učesnicima brojnih programa prekvalifikacija i dokvalifikacija:

Šta je to što nekoga kvalifikuje za zaposlenje u IT industriji

Koja su to znanja i veštine koje neko mora da poseduje da bi bio programer i

Kako izgleda jedan prosečan dan programera u IT kompaniji,

IKT klaster Centralne Srbije uz pokroviteljstvo Nemačke agencije za međunarodnu saradnju - GIZ, će organizovati informativni događaj pod nazivom: "JA, PROGRAMER - Izazovi i šanse".

Cilj događaja je upravo da se objasni koji su to izazovi sa kojima neko treba da se izbori kako bi postao i ostao programer, zašto je programerski poziv tako deficitaran i zašto ne može svako da se bavi programiranjem.

Ukoliko te sve ovo veoma interesuje, odvoj svoje vreme 2. novembra od 10h do 14h i dođi u Hotel Kragujevac (Kralja Petra I, 18) u salu 3.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti