Izlagači iz 14 zemalja nude distribuciju kompanija sa Balkana i mogućnost ulaganja u nova rešenja

Komentari: 0

Ovogodišnje izložbe Via Ekspo – EE i VEI (Energetska efikasnost i obnovljiva energija), Smart Cities (pametni gradovi) i Save the Planet (upravljanje otpadom i recikliranje) će demonstrirati nove proizvode za tržište. Oni će se održati u periodu od 16. do 18. aprila, Hale 5 i 6, IEC, Sofija, Bugarska.

Vodeće kompanije iz 14 zemalja će upoznati posetioce sa prednostima nove investicije. Neki od njih nude distribuciju – traže poslovne partnere iz Srbije, Makedonije i drugih balkanskih zemalja. Prijavite se na www.viaexpo.com za besplatnu posetu i pristup paralelnim konferencijama.

Energija – kako štedimo i proizvodimo kroz sofisticirana rešenja?

Fokus ove godine na EE i VEI biće na kaminima i kotlovima na biomasu, instalacijama za proizvodnju peleta. Interesantno je da će biti interesantni energetski efikasni sistemi koji sagorevaju biomasu sa visokim sadržajem vlage do 58 % i kondenzacioni kotao na austrijske kompanije koji koristi drveni čips.

Tržišna novost je sistem češkog proizvođača za realizaciju hidroelektrana, toplotnih pumpi sa efikasnošću od preko 300 % i nove generacije opreme za klimatizaciju, grejanje i ventilaciju. Izlagač će predstaviti italijanski hibridni sistem za grejanje, vruću vodu i klimatizaciju sa korisnim vekom trajanja od preko 15 godina sa primenom u zgradama i proizvodnim pogonima.

Predstaviće se ekološki kogeneracijski i solarni sistemi za hlađenje koji koriste solarne kolektore i apsorberske čilere, kao i rekuperatori s koeficijentom učinkovitosti od preko 90 %.

Proizvođač će prikazati različite luminescentne lampe koje troše samo oko 20 % energije, halogene i LED sijalice koje štede do 8-10 puta više električne struje. Električna vozila sa vrlo niskim troškovima eksploatacije privući će pažnju posetioca.

Impresivne su mogućnosti kompaktnih i visokih efikasnih sistema namenjenih pametnim gradovima

Izlagači na izložbi Smart Cities će predstaviti rešenja za upravljanje podsistemima u jednoj kući ili zgradi. To uključuje rešenja za automatizaciju zgrada – za regulisanje osvetljenja u skladu sa raspoloženjem i potrebama, za daljinsko i individualno upravljanje grejanjem i ventilacijom, za kućnu kontrolu kućnih uređaja i aparata putem digitalne kontrole ulaza ili glasovne komande.

Developer nudi pametne sisteme merenja za električnu energiju, gas, uličnu i građevinsku rasvetu, čiji se proizvodi uspešno koriste u velikom broju balkanskih zemalja. Grčka kompanija će promovirati rešenja za digitalnu infrastrukturu koja će omogućiti opštinama, pružateljima usluga, preduzećima da ostvare viziju Smart City.

Mobilna laboratorija će pokazati sposobnost preciznog merenja kvaliteta vazduha i koncentracija glavnih zagađivača.

Inovacije pretvaraju otpad u nove resurse

Vodeći proizvođači mašina za reciklažu će objaviti lansiranje novih proizvoda na izložbi Save the Planet. Veb rešenje će demonstrirati kako se količina recikliranog otpada može povećati a pri tome smanjiti lokalni porezi.

Među eksponatima proizvoda biće komposteri, oprema za sakupljanje otpada, odvojeni kontejneri za sakupljanje otpada.

Zanimljiv prateći program okuplja stručnjake i investitore za raspravu:

• Forumi „Zelene investicije u energetiku“

• Konferencija „Sofia Knowledge Smart City Marketplace“ i drugi.

• LIFE program - Mogućnosti za finansiranje projekata upravljanja otpadom i kružna ekonomija

Poseta izložbi i učešće u paralelnim događajima je besplatna – sa prethodnom registracijom na www.viaexpo.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti