Inovacije srpskih startapa u sportu pred svetskim investitorima i preduzetnicima

Komentari: 0

Kakve ideje za unapređenje sporta uz pomoć novih tehnoloških rešenja imaju startapi u Srbiji i zašto je sada pravo vreme za otpočinjanje biznisa u sport-tech industriji, saznaćemo 30. oktobra na završnom događaju prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa u Naučno-tehnološkom parku Beograd!

Ko će među timovima Colosseum Bootcamp-a, koji su u prethodnih 5 meseci vredno radili na razvoju svojih inovacija, osvojiti studijsko putovanje u Izrael gde će dobiti mogućnost da dalje razvija svoju ideju, odlučiće stručni žiri sastavljen od vrhunskih međunarodnih investirtora i preduzetnika.

Njima će se predstaviti samo timovi koji su postigli adekvatan napredak tokom programa i to: FitWorld, Wonnabet, 3D Basketball skills, Sportifico, Appollo, SkillBall.

Colosseum Sports Tech Serbia prvi je program podrške namenjen domaćim startapima koji razvijaju inovacije u oblasti sporta, a koji Naučno-tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport.

Završnica programa još jednom će pokrenuti diskusiju o važnosti tehnoloških inovacija, ulozi i prilikama za startape, pa Demo Day otvara vrata svim zainteresovanim da upoznaju i čuju vrhunske stručnjake koji će govoriti o ovim aktuelnim temama. Gary Stewart, uspešni preduzetnik, direktor Wayra UK jednog od najvećih svetskih korporativnih akceleratora koji ulaže do 50.000 dolara u startape u ranoj fazi razvoja, podeliće tokom svog predavanja kako da startapi privuku investiicje i skaliraju.

Rohn Malhotra, partner u SportsTechX predočiće zašto je sada pravo vreme za započinjanje biznisa u oblasti sportskih tehnologija i dati uvid u ovaj rastući ekosistem, dok će Branko Kokir, nekadašnji reprezentativac Srbije u rukometu, danas direktor kompanije Merkur Games, ispričati svoj put od uspešnog sportiste do biznis lidera.

Da upoznaju lokalnu startap scenu i tehnološka rešenja koja u oblasti sporta razvijaju ovdašnji startapi, u Beograd stižu i Ofir Frank, serijski preduzetnik i CTO košarkaškog kluba Maccabi Tel Aviv, kao i Igor Beslin, glavni analitičar u bečkom fondu Venionaire Capital.

Celokupna agenda dostupna je na linku, dok je učešće na događaju besplatno uz obavezne prijave.

Vrednost sport-tech industrije u 2018. godini procenjena je na 8,9 milijardi USD sa projekcijama da će se u narednih pet godina utrostručiti! Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti Srbija ima šansu da se, osim kao uspešna sportska nacija, pozicionira i kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.

O organizatorima:

Naučno-tehnološki park Beograd pruža podršku startap kompanijama/timovima kao i rastućim visokotehnološkim kompanijama (MSP i I&R odeljenja velikih kompanija) u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda/usluga.

Osnovan u partnerstvu Vlade RS (u ime Vlade, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske, koristeći najbolje međunarodne primere, Naučno-tehnološki park Beograd je mesto spajanja i razmene između institucija, nauke i privrede.

U Parku se za sada razvija oko 70 startap i rastućih visoko-tehnoloških kompanija, koje radno angažuju više od 650 inženjera.

ColosseumSport je međunarodna grupa za primenu inovacija u sportu sa sedištem u Tel Avivu, sa misijom da unapredi korisnička iskustva u sportu primenom tehnologije.

Grupa donosi tehnologiju i know-how sportskim organizacijama, startapima i kompanijama kako bi unapredila njihove potencijale, međunarodnu izloženost i pružila uvid u trendove i promene koje oblikuju industriju sporta u svetu.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti