Inovacije na području 3D mernih tehnologija

Komentari: 0

TOPOMATIKA Beograd d.o.o. bavi se 3D digitalizacijom, merenjem i i kontrolom oblika, dimenzija, položaja i deformacija objekata, kao i prodajom 3D skenera, optičkih mernih sistema i uređaja za ispitivanje materijala i komponenata.

I ove godine na Sajmu tehnike u Beogradu prikazali su inovacije iz područja merenja i 3D tehnologija renomiranih svetskih kompanija koje zastupaju.

Na Sajmu tehnike kompanija Topomatika Beograd d.o.o. predstavila je:

• 3D optičke merne sisteme nemačkog proizvođača GOM mbH;

• Kidalice preduzeća Hegewald & Peschke, koje proizvodi uređaje za mehanička ispitivanja materijala i komponenti;

• KB Prüftechnik inovativne uređaje za merenje tvrdoće;

• Ergonomske merne i inspekcijske mikroskope britanske kompanije VISION Enginnering;

• GEOMAGIC programske pakete i uređaje za 3D modeliranje i povratno inženjerstvo.

Premijerno je predstavljen ATOS Capsule, najnoviji iz serije vrhunskih GOM-ovih industrijskih 3D skenera. Taj precizni optički merni uređaj za digitalizaciju kompletnih površina kompleksnih objekata odlikuje velika preciznost merenja finih detalja, što ga čini idealnim sredstvom za osiguranje kvaliteta proizvodnje malih i srednje velikih proizvoda.

ATOS Capsule se koristi u standardizovanom mernom uređaju ATOS ScanBox za potpuno automatizovano brzo i precizno merenje i kontrolu složeno oblikovanih delova. U izložbenom prostoru kompanije Topomatika Beograd videćete ATOS ScanBox 5120 industrijsku mernu ćeliju, 3D standardizovani „plug-and-play“ merni uređaj koji omogućuje sigurno automatizovano merenje većih objekata ili nekoliko proizvoda istovremeno.

Karakteriše ga industrijski kvalitet, veća produktivnost merenja i sigurnost potpuno automatiziovanog postupka.

Hegewald & Peschke Inspekt table kidalice dizajnirane su za univerzalnu primenu u različitim sektorima industrije. Obično se koriste u ulaznoj/izlaznoj kontroli proizvoda, istraživanju i razvoju, kao i laboratorijama za ispitivanje materijala. Hegewald& Peschke MPT GmbH koristi samo delove visokog kvaliteta, kako bi osigurao pouzdanost i fleksibilnost uređaja. Posetioci Sajma tehnike mogli su da prisustvuju ispitivanju materijala kidalicom od 20 kN.

GOM-ova nova ARAMIS 3D kamera, stereofotogrametrijski merni uređaj koji precizno meri 3D koordinate, pomake i deformacije, daće vam sve informacije o svojstvima materijala i ponašanju gotovih proizvoda pod opterećenjem.

Dobijeni konkretni rezultati, potrebni su za donošenje odluka prilikom konstruisanja proizvoda, istraživanja, kao i razvoja i proizvodnje.

Stručni tim kompanije Topomatika Beograd vam je na raspolaganju za prikaz proizvoda, sve informacije i savete.

Pogledate zanimljive novosti vezane za optičko 3D merenje, povratni inženjering, kontrolu kvaliteta i ispitivanje materijala.

Saznajte na koji način merni uređaji i 3D tehnologije mogu olakšati i ubrzati vaš rad.

Novost iz GOM-a: 3D skener ATOS CAPSULE - Optical Precision Measuring Machine.

ATOS Capsule je precizni optički merni uređaj za digitalizaciju kompletne površine složeno oblikovanih delova. Koristi se za osiguranje kvaliteta proizvodnje malih i srednje velikih objekata. Karakteriše ga visoka preciznost merenja detalja.

Koristi se, na primer, za kontrolu prvih uzoraka u serijskoj proizvodnji zupčanika, lopatica turbina i točkova, kao i medicinskih proizvoda.

Zahvaljujući svom dizajnu, ATOS Capsule je stabilan u svim automatizovanim aplikacijama. Kućište od aluminijuma štiti optiku i elektroniku od prašine i vlage, i obezbeđuje maksimalnu otpornost i precizne rezultate merenja u industrijskom okruženju.

Informacije i prodaja: info@topomatika.rs
Tel/fax: +385 1 3496 010
Beljevačka 4, 11412 Jagnjilo
Grad Beograd, Srbija

Saznajte kako vam možemo pomoći da poboljšate svoje poslovanje: dogovorite prezentaciju proizvoda ili uslugu merenja.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti