INCOTERMS 2020 – Nove preporuke za smanjenje rizika u spoljnotrgovinskom poslovanju

Komentari: 0

Privredna komora Srbije i ove godine nastavila je da organizuje seminare na temu „INCOTERMS 2020“ pravila. Cilj ove edukacije jeste kvalitetna priprema privrednika za uspešnu primenu najnovijih preporuka Međunarodne trgovinske komore, za korišćenje trgovinskih termina u unutrašnjoj i međunarodnoj trgovini, čija je primena počela 1.januara 2020. godine. 

Naredni seminar najavljen je za 31. januar ove godine u Privrednoj komori Srbije, a učesnici seminara imaće priliku da se upoznaju detaljnije sa preporukama koje treba poštovati prilikom potpisivanja ugovora i ugovaranja pravila Incoterms, kako bi se smanjio rizik od pravnih komplikacija. Predavač na seminaru je Vukan Vujačić, ekspert za međunarodnu špediciju i transport i dugogodišnji član komisije ICC za trgovinsko pravo i praksu. 

Incoterms pravila postoje još od 1936. godine i revidiraju se na deset godina u skladu sa novim tendencijama u međunarodnoj trgovini. Predstavljaju deo priznatog kanona kojim se definišu obaveze kupaca i prodavaca i primenjuju se širom sveta. Pozivanje na pravilo Incoterms 2020 u kupoprodajnom ugovoru jasno definiše odgovarajuće obaveze ugovornih strana i smanjuje rizik od pravnih komplikacija.

Incoterms 2020 su pristupačniji i lakši za korišćenje, sadrže detaljnija objašnjenja sa unapređenim grafikonima radi ilustracije odgovornosti uvoznika i izvoznika za svako pravilo Incoterms. Novina je takođe i to da Incoterms 2020 obuhvata objašnjenje o tome kako izabrati najprikladnije pravilo Incoterms 2020.

Sve informacije o prodaji Incoterms 2020 se nalaze na sajtu PKS na posebnoj stranici namenjenoj prodaji ovog izdanja, a prijavljivanje na seminar je elektronskim putem - OVDE

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti