Hexagon Manufacturing Intelligence division – Nove tehnologije

Komentari: 0

Hexagon Manufacturing Intelligence division osnažuje vas da stvarate bez ograničenja, bez obzira radi li se o pronalasku, dizajnu, proizvodnji, testiranju ili održavanju proizvoda.

Hexagon tehnologije uklanjaju prepreke onome što je moguće i omogućuju stvaraocima da redefinišu svet kakav poznajemo kroz inovacije u proizvodnji.

Od koncepta do kraja životnog ciklusa, naše rešenje pruža optimizaciju kroz celi lanac vrijednosti, transformišući dizajn, simulaciju, testiranje, odabir materijala, planiranje dizajna proizvodnje, proizvodnju, inspekciju i stvarne performanse.

Hexagon-ov portfelj pametne proizvodnje podržava celokupni proizvodni i životni ciklus, otključavajući potencijal, rešavajući probleme pre nego što se pojave i pružajući značajne dobitke.

Spajajući fizički i digitalni svet putem hardvera i softvera, dajemo slobodu za ideje, istraživanje, postizanje ispravnosti iz prvog pokušaja i održivo skaliranje proizvodnje.

Ako želite da zatvorite krug u vezi sa troškovima, kvalitetom, inovacijama i održivošću da biste kreirali bolje proizvode na nove inovativne načine - ne tražite dalje.

Sve počinje s idejom, a u svetu proizvodnje, ideja je dizajn.

Stavljanje prve skica na papir, iteracije, usavršavanje izgleda i funkcionalnosti - ovde se događa razmišljanje bez granica.

Ali dizajneri proizvoda i inženjeri odgovorni su za veliki broj varijabli koje imaju velike posledice kasnije u procesima proizvodnje.

Taj dizajn može izgledati fantastično, ali koliko će koštati proizvodnja? Koji je materijal najbolji za izradu? Može li se uopšte uspešno proizvesti prema potrebnim standardima?

Hexagon Manufacturing Intelligence-ov softver za računarski potpomognuto inženjerstvo (CAE) predstavlja sveobuhvatni skup alata namenjenih osnaživanju dizajnera, inženjera i analitičara u različitim aspektima razvoja i optimizacije proizvoda.

Evo pregleda ključnih karakteristika i mogućnosti:

Analiza metodom konačnih elemenata (FEA): FEA omogućuje korisnicima simuliranje i analizu strukturalnog ponašanja komponenti i sklopova pod različitim uslovima opterećenja.

To uključuje analizu naprezanja, analizu deformacija, modalnu analizu i više, kako bi se osiguralo da proizvodi zadovoljavaju zahteve u pogledu performansi i sigurnosti.

Računalna dinamika fluida (CFD): CFD simulacije omogućuju analizu strujanja fluida i prenosa topline unutar komponenti, sistema ili okruženja.

To može pomoći u optimizaciji dizajna za bolji termalni menadžment, aerodinamiku, procese izgaranja i više.

Dinamika više tela (MBD): MBD simulacije fokusiraju se na kretanje i interakciju više krutih ili fleksibilnih tela unutar mehaničkih sistema.

To pomaže u razumevanju dinamike sistema, predviđanju ponašanja sistema i optimizaciji performansi u primenama poput dinamike vozila, robotike i strojeva.

Procena troškova: Softver može uključivati alate za procenu proizvodnih troškova povezanih s različitim alternativama dizajna.

To pomaže donošenju informisanih odluka već u ranim fazama procesa dizajna i optimizaciji dizajna radi ekonomske isplativosti.

Optimizacija dizajna: Alati za optimizaciju dizajna omogućuju korisnicima automatsko ili iterativno poboljšavanje dizajna proizvoda na temelju određenih ciljeva i ograničenja.

To može uključivati optimizaciju parametara, topološku optimizaciju ili optimizaciju oblika kako bi se postigli željeni metrički podaci performansi uz minimiziranje težine, troškova ili drugih faktora.

Integracija i saradnja: Softver nudi integraciju s CAD (računarski potpomognutim dizajnom) softverom kako bi olakšao besprekorni prenos geometrije i podataka između okoline za dizajn i analizu.

Takođe bi mogli biti uključeni alati za saradnju kako bi se omogućilo timovima učinkovito raditi zajedno na projektima.

Post-procesiranje i vizualizacija: Alati za post-procesiranje omogućuju korisnicima interpretaciju rezultata simulacija i vizualizaciju na smislen način.

To može uključivati generisanje grafova, animacija i izveštaja kako bi se rezultati učinkovito saopštili akterima.

Sveukupno, Hexagonov CAE softver pruža sveobuhvatan skup alata koji podržava celi proces razvoja proizvoda, od konceptualnog dizajna do optimizacije i validacije.

Njegove sposobnosti obuhvataju strukturalnu analizu, dinamiku fluida, simulaciju dinamike, procenu troškova i optimizaciju dizajna, omogućujući korisnicima inoviranje i optimizaciju dizajna na učinkovit način.

Naš svet oblikovan je stvaranjem.

Stvaranje počinje dizajnom.

Pa hajde da razmišljamo krupno.

Ponovo definišimo vašu industriju, revolucionirajmo stvaranje, ponovo uskladimo napravljeno i prirodni svet - za ljude i planetu.

NUMIKON programska rješenja i oprema d.o.o.
Ulica hrvatske mladeži 26A,
10315 Novoselec, Hrvatska
Mobitel: +385 (98) 1912670
E-mail: marko.ivancic@numikon-pro.hr
Web: www.numikon-pro.hr

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti