Henkel na konferenciji METALDAYS

Komentari: 0

Konferencija Metaldays o savremenim tehnologijama obrade metalnih površina održana je u jedinstvenom okruženju hotela Izvor u Aranđelovcu, 16. i 17 maja. Na svečanom otvaranju konferencije, više od 150 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, pozdravio je potpredsednik Privredne komore Srbije, Miroslav Miletić.

„Metalna industrija je važna za evropsku budućnost Srbije“, naglasio je Miletić i dodao da kompanije u ovom sektoru imaju razvojnu šansu i mogućnost za povećanje konkurentnosti, s obzirom na to da su vezana za izgradnju, održavanje i revitalizaciju energetskih sistema, prometne infrastrukture i infrastrukture u svim drugim oblastima, kao i proizvodnju opreme za grane koje su strateški važne za privredu Srbije.

Na konferenciji su predstavljene tehnološke inovacije za metalnu industriju. Učesnici konferencije, predstavnici preduzeća poput proizvođača kućnih aparata, HVAC uređaja, automobilskih delova, metalnih konstrukcija, poljoprivredne mehanizacije, metalne galanterije i mnogi drugi, imali su priliku da se upoznaju sa novitetima na području pripreme, obrade, premazivanja i zaštite metalnih površina.

Vladimir Radulović, direktor prodaje jedinice General Industry kompanije Henkel Srbija, istakao je da uspeh ove konferencije pokazuje da su preduzeća u našoj regiji prepoznala važnost držanja koraka s tehnološkim inovacijama na području obrade metalnih površina. „Partnerstvo s dobavljačima poput Henkela može pomoći kompanijama da podignu kvalitet i konkurentnost svojih proizvoda, optimiziraju proizvodne procese i smanje troškove i uticaj na životno okruženje“, rekao je Radulović i dodao: „Cilj skupa je da novim tehnologijama i rešenjima sami sebi omogućimo da budemo konkurentni na tržištu, posebno inostranom. Bez kvaliteta danas nije moguće nastupati na svetskom tržištu.“

Osim konferencijskog dela u hotelu Izvor, organizovana je i poseta obližnjoj fabrici Stublina, vodećem proizvođaču aluminijumskih okova, ručica i kvaka za stolariju, gde su učesnici imali priliku videti na delu rešenja i proizvode svih pet firmi organizatora.

Konferenciju METALDAYS organizovalo je pet renomiranih firmi, vodećih dobavljača metalne industrije:

Henkel – funkcionalni premazi, pred-obrada i čišćenje u industriji obrade metala

Rösler – vibraciona oprema i oprema za peskarenje

Wagner – oprema za nanošenje boja i premaza

Tiger – praškaste boje i premazi za industriju

Mankiewicz – tekuće boje za industriju

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti