„Gitex“ na proleće u Beogradu

Komentari: 0
Fotografija od: Rendi Evans

Beograd bi na proleće sledeće godine trebalo da bude domaćin jednog od najznačajnijih globalnih tehnoloških događaja - „Gitex“, najavio je  Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, nakon sastanka sa predstavnicima menadžmenta „Džajteksa“.

Tehnološki sajam „Džajteks Global 2023“, na kojem trenutno u Dubaiju nastupa 11 kompanija iz Srbije, okuplja najinovativnija svetska preduzeća, tehnološke entuzijaste, startape, investitore i lidere u različitim industrijama.

„Danas smo imali još jedan krug razgovora sa rukovodstvom Džajteks Global sajma i prezadovoljni smo da možemo da kažemo da ćemo najverovatnije veoma brzo, već u prvom kvartalu sledeće godine, martu ili aprilu, imati jedan veliki Džajteks događaj u Beogradu“, izjavio je Čadež.

Kaže da 29. novembra u Beograd dolazi tim „Džajteksa“ na dalje razgovore po pitanju organizacije ovog tehnološkog sajma.

Prema rečima Čadeža, događaj u Beogradu će biti posvećen inovacijama i tehnologijama koje se tiču pronalaženja novih rešenja za savladavanje savremenih izazova u poslovanju kompanija.

„Način na koji stvaramo, proizvodimo i prodajemo, drastično se promenio, a vreme razvoja i proizvodnje proizvoda se skratilo“, istakao je Čadež nakon obilaska Nacionalnog štanda Srbije na kojem nastupa 11 domaćih kompanija.

Srbiju na „Gitex Global 2023“ predstavljaju kompanije iz IKT sektora čiji predstavnici su minulih dana imali više od 500 sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima iz UAE, Saudijske Arabije, Rusije, Indije, Kuvajta, Libana, Alžira, Pakistana, Jordana, Kenije...

Na „Džajteksu“ učestvuju kompanije „BRRM“ Novi Sad, „Quectel resarch & development center Europe“ Beograd, „Intellya“ Beograd, „Syncit Group“ Beograd, „Braineering IT solutions” Beograd, „Finiti solutions” Beograd, „Meraxes solutions & services“ Beograd, „TronIT DOO“ Beograd, „Pulsec“ Beograd, „Quantox technology” Čačak i „Vlatacom institut“, Beograd.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti