GIFA, METEC, THERMPROCESS & NEWCAST 2019 - pokretačka snaga u svetu livarstva

Komentari: 0

Rekordan broj izlagača predstaviće se na predstojećim sajmovima livarstva i metalurgije u Diseldorfu. Od 25. do 29. juna međunarodni livarski kvartet GIFA, METEC, THERMPROCESS i NEWCAST (GMTN) 2019 okupiće oko 2.500 kompanija iz celog sveta koje će prikazati svoja najnovija tehnološka dostignuća u oblasti livarstva, metalurgije, tehnolgije odlivakai termo procesa.

Poslovni posetioci iz sveta biznisa ili istraživačkih, akademskih i razvojnih centara ne mogu na nekom drugom sajmu u svetu dobiti tako sveobuhvatan i detaljan uvid u ovu industriju kao što je to svake četvrte godine u Diseldorfu.

Na GMTN 2019 očekuje se oko 80.000 stručnih posetilaca, a tradicija da više od polovine posetilaca sajma dolazi iz inostranstva - iz različitih evropskih i prekookeanskih zemalja, očekuje se da se nastavi i ove godine.

Kao vodeći sajmovi u svojim sektorima GIFA, METEC, THERMPROCESS i NEWCAST, osim što će pokrivati najvažnije trendove, ujedno su i pokretačka snaga razvoja tržišta, pre svega u oblasti aditivne proizvodnje i Industrije 4.0 ili u pogledu ogromnog potencijala koje nude lagane konstrukcije u automobilskoj industriji. 

Industrija 4.0 biće dominantna tema na sajmu jer digitalna transformacija određuje budućnost u metalurškom sektoru. Sve sofisticiranija senzorska tehnologija pruža sve više podataka iz proizvodnog procesa u livnicama i čeličanama.

Hiljade podataka je potrebno da bi se izlila ploča ili izvaljala čelična traka. Više nije moguće analizirati ove podatke pomoću klasičnih IT metoda. Kompjuterske centre i baze podataka danas zamenjuju Big data analize, veštačka inteligencija i cloud tehnologija.

Digitalno nadgledanje mašina i i opreme smanjuje troškove održavanja, povećava efikasnost i optimizira proizvode.

GMTN 2019 se osvrće na još jednoznačajno pitanje u proizvodnom inženjerstvu: aditivna proizvodnja. Tema ecoMetals je već duže prisutna na sajmu.

Održivost, minimiziranje potrošnje resursa i energetska efikasnost su aktuelni trendovi u livnicama i i metalurškoj industriji. Naglasak ove godine je na ekološki prihvatljivoj proizvodnji sa glavnim prioritetima u pogledu efikasnosti resursa i energije, klimatskoj zaštiti i inovativnim procesima. 

Bright World of Metals - četiri sajma pod jednim krovom

GIFA, METEC, THERMPROCESS i NEWCAST su nezavisni sajmovi gde svaki pojedinačno ima svoje tržištedok zajedno čine jedinstvenu celinu koja pokriva celokupnu livarsku industriju pod motom “The Bright World of Metals”.

GMTN pokriva celokupni lanac stvaranja vrednosti: od sirovina, mašina i procesa do krajnjih gotovih proizvoda.

Posetioci koji su zainteresovani za posetu sajmu mogu kupiti ulaznice u Online Shop-u ili prestavništvu sajma u Beogradu, firmi ProExpo d.o.o. (tel. 011 2659 210; info@proexpo.co.rs) po pretprodajnim cenama (dnevna 45 EUR, 5-dnevna 100 EUR), a one ujedno važe i kao karta za gradski prevoz u Diseldorfu. 

Opširnije informacije na zvaničnim sajtovima sajmova: www.gifa.com, www.metec-tradefair.com, www.thermprocess-online.com, www.newcast.com i www.tbwom.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti