Eurasia Window, Glass & Door

Komentari: 0

U potrazi za novim sajamskim pričama za vas, put nas je ovog marta odveo na istok – jer je već postalo tradicionalno da vas časopis Industrija izveštava sa velikih međunarodnih sajamskih manifestacija sa istoka i zapada Evrope. Ovoga puta, prenosimo vam naše utiske iz Istanbula, gde smo po peti put učestvovali na sajmu WINDOW 2017.

ISTANBUL WINDOW, GLASS EXPO I DOOR EXPO sajmovi, i ove godine održani su sa velikim uspehom, što još jednom potvrđuje prestiž koji ovaj sajam u organizaciji REED TUYAP-a ima u svetu. Proizvođači i izvoznici iz oblasti proizvodnje prozora, vrata i prateće opreme, imali su priliku da se sretnu sa domaćim i stranim stručnjacima iz iste oblasti u dvanaest izložbenih hala Tuyap kongresnog centra.

Ovaj sajam sam po sebi je izazov i svake godine iznova potvrđuje svoj kvalitet i postavlja nove ciljeve što se tiče same organizacije i sve veće posećenosti, što nam je potvrdio i gospodin Erdoan Dželadin, predstavnik Tuyap-a za Balkan.

Najveći evroazijski skup proizvođača prozora, vrata, novih tehnologija u oblasti stakla i industrije aluminijuma, ovoga puta je podržalo svojim učešćem ukupno 585 izlagača i suizlagača, kao i predstavnika kompanija iz 24 države - predstavivši u 12 velikih hala najnovija dostignuća iz oblasti obrade i proizvodnje kao i novih tehnologija u pomenutoj oblasti. Bilo je popunjeno svih 110.000 m2 zatvorenog prostora, a sajam je posetilo 61.129 profesionalnih posetilaca, iz čak 97 zemalja. 

Prema zvaničnoj statistici koju smo dobili po završetku ove prestižne manifestacije, broj inostranih profesionalnih posetilaca povećan je za 23% u odnosu na prošlu godinu i iznosi 7.583 posetilaca. U top deset zemalja sa najviše posetilaca na ovom sajmu, pored Makedonije, Bugarske i Rumunije ubrojana je i naša zemlja.

Sajamska izložba održana je uz nesebično učešće vodećih domaćih kompanija i međunarodnih predstavnika preduzeća iz dvadeset četiri zemlje, među kojima se ističu: Egipat, Kina, Tajvan, Italija, Turska, Španija, Velika Britanija, Amerika, Nemačka, Francuska, Holandija, Brazil, Izrael, Finska, Koreja, Švajcarska, Belgija, Srbija, Rumunija, Makedonija, Indija, Poljska, Češka, Austrija...

Kompanije iz ovih zemalja, iskoristile su priliku da tokom četiri dana trajanja sajma promovišu svoje proizvode i upoznaju profesionalne kupce iz raznih oblasti industrije.

S ciljem da okupi sve igrače u industriji prozora, vrata i stakla, Eurasia Window 2017, u svetu drugi po veličini sajam iz ove oblasti a za čitavu Evroaziju najveći sajamski događaj ovog tipa, završen je uz rekordnu posećenost i učešće brojnih domaćih i stranih posetilaca. REED TUYAP pokazao se kao zdrava platforma za sklapanje ključnih ugovora za više od 700 kupaca iz 30 zemalja sveta. Ove godine, posebno je intenziviran interes kupaca iz Rusije čiji su stručnjaci i arhitekte posetili sajam Window u rekordno velikom broju u odnosu na ranije godine.

Predstavljene su brojne platforme koje uključuju nove tehnologije u raznim oblastima proizvodnje, inovacije u sektoru stakla, a dodljenje su i nagrade Mladim preduzetnicima u oblasti industrije aluminijuma.

Cilj odlične organizacije i svih pogodnosti koje nudi Tuyap jeste da se obezbede nova tržišta u sektoru, širenjem svoje marketinške mreže i aktivnosti, direktnim povezivanjem zemalja izlagača sa 41. privrednom komorom iz Turske. Manifestacija apsolutno opravdava sva očekivanja nas posetilaca, jer pokriva sve zahteve kupaca, otvara put za ostvarivanje novih poslovnih kontakata i doprinosi izvoznim potencijalima samih učesnika. 

Možda je vreme da već sada rezervišete termin od 7. do 10. marta 2018. godine i konaktirate kompaniju Adonis Group – koja je zvanični zastupnik Tuyap-a za ceo Balkan, jer ovaj sajam postaje regionalna platforma za posetioce, izlagače i učesnike sa ciljem otvaranja novih tržišta i novih poslovnih kontakata. 

O Autoru

Aleksandra Radosavljević

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti