EATON novi digitalni kompaktni prekidači serije NZM

Komentari: 0

Praćenjem potreba kupaca i sve zahtevnijih aplikacija u industriji, Eaton je lansirao novi asortiman kompaktnih prekidača koji je prilagodljiv svim vrstama aplikacija od malih razvodnih ormana, preko napajanja mašina, sve do velikih distributivnih sistema.

Zbog mogućnosti povezivanja, novih i poboljšanih funkcija, spreman je za aplikacije Industrija 4.0 .

Nova serija NZM namenjena je za aplikacije od 20A do 1600A, u 3 ili 4-polnoj izvedbi, fiksnoj ili izvlačivoj, prekidnih moći od 25kA do 150kA. Ranije predstavljena platforma zaštitnih jedinica Power Xpert Release (PXR) na vazdušnim prekidačima serije IZMX, sada je implementirana i na kompaktnim prekidačima serije NZM.

PXR tehnologija nudi širok opseg funkcija. Podaci o podešenoj zaštiti, merenjima, analizama, dijagnostici i zabeleženim događajima pored prikaza na displeju mogu biti prenešeni preko nekog od standardnih protokola Modbus, Profibus ili Ethernet.

Za veću bezbednost moguće je postavljanje šifre kako bi se sprečile neovlašćene izmene. USB interfejs omogućava jednostavno povezivanje sa računarom radi promene podešavanja, analiziranje podataka ili pokreće neku od test funkcija, kao i mogućnost da se sačuvaju i odštampaju podaci testiranja, kako bi unapredili kontrolu i režim održavanja.

Moguće je simulirati različite situacije, kao što su preopterećenje, kratak spoj i zemljospoj. Izveštaji o testiranju sa evidentiranim datumom i vremenom, individualnim podešavanjima, krivama aktiviranja i rezultatom testa, mogu biti sačuvani u pdf formatu.

Za komunikaciju sa PXR zaštitnom jedinicom koristi se softver Power Xpert Protection Manager (PXPM), koji se besplatno može skinuti sa sajta kompanije Eaton. 

PXR25 elektronska zaštitna jedinica

Najjača u klasi PXR25 zaštitna jedinica je opremljena ekranom visoke rezolucije. Očitavanje željenih informacija je lako i dostupno preko intuitivnog meni-a.

Možete da unesete željena podešavanja preko ovog ekrana, da birate između postavki zaštite i soft podešavanja (dodatne postavke).

Modbus komunikacioni modul je dostupan kao opcija i ugrađuje se u telo prekidača. Kada je reč o sigurnosnim funkcijama, novitet su kao opcija ZSI (Zonska selektivnost ) i ARMSTM(Arcflash Reduction Maintanance System).

Merenje energije je u klasi tačnosti 1 i u skladu je sa standardom IEC 61557-12 . Podaci merenja su organizovani po standardu ISO 50001. 

Važnost tačnih merenja i analitike 

Preduslovi za uvođenje sistema upravljanja energijom u skladu sa ISO 50001 su tačna energetska merenja, identifikacija glavnih potrošača energije i potpuna analiza energetskih troškova kompanije.

Ovo stvara osnovu za realizaciju konkretnih poboljšanja energetske efikasnosti.

Eaton nudi širok spektar inovativnih proizvoda za nadgledanje, merenje i analizu energetskih podataka. Oktobra 2017. uveden je ISO 50003 po kome kompanije sa sertifikovanim sistemima za upravljanje energijom moraju da obezbede podatke za dokazivanje povećanja energetske efikasnosti koje su ostvarili.

Sa našom inovativnom tehnologijom za merenje energije, u mogućnosti smo da vam pružimo podršku ispunjavanju strožijih kriterijuma sertifikacije.

Detaljne informacije možete naći na linku www.eaton.com/digitalNZM .

Eaton electric d.o.o.
Omladinskih brigada 90b, 11070 Beograd, Srbija
telefon: +381 11 3 777 007
fax: +381 11 3 777 017
e-mail: officebelgrade@eaton.com
www.eaton.rs
www.eaton.eu

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti